[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Bublanina se připravuje obvykle s třešněmi nebo višněmi. Pokud však zvolíte jakékoli jiné čerstvé ovoce, neuděláte chybu. Tato třená buchta je nejen snadná na přípravu, ale také velmi variabilní. Možná i proto je mezi českými hospodyňkami tolik oblíbená.
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Poklademe omytými jahodami a upečeme. Pokud chceme zabránit propadnutí jahod na dno formy, promícháme je v misce s trochou mouky předtím, než je budeme na bublaninu pokládat.
Po vychladnutí hotový moučník zasypeme moučkovým cukrem.
Množství surovin odpovídá klasickému pekáčku o délce strany cca 25 cm, pokud chcete bublaninu připravit v menší kulaté formě, připravte ji ze 2 vajec a z ostatních surovin uberte 1/3 množství.
Zdroj: recepty.cz