Maminka.czHoroskopy

Babičky podle zvěrokruhu. Jaká je ta vaše? Pečující, přísná nebo bláznivá?

aši 21.  5.  2023
Ne všechny babičky jsou stejné. Některé považují babičkovskou roli za nejlepší věc pod sluncem a naplno se věnují vnoučatům. Jiné moc „hlídací babičky“ nejsou a s dětmi jsou jen tehdy, když mají čas a chuť. Není na tom nic špatného. Jaké jsou charakteristické vlastnosti babiček podle slunečního znamení? Poznáváte v nich tu svou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Beran (21. března – 19. dubna)

Berani jsou od přírody odvážní a tahle vlastnosti se s nimi táhne po celý život. To platí i pro babičky Beranice, pro které je věk jen číslo. Vždy budou s vnoučaty podnikat nejrůznější dobrodružství a vymýšlet pro ně zajímavé aktivity. Někdy tak šílené, že se vám to jako rodičům nebude líbit. Máte-li ale babičku ve znamení Berana, můžete si být jistí, že když je budete potřebovat, vždycky tu pro svá vnoučata budou (a pro vás taky).

VIDEO: Rodič podle znamení

Býk (20. dubna – 20. května)

Babičky ve znamení Býka jsou sebevědomé a patří k těm babičkám, které v životě svých vnoučat zanechají silnou stopu. Jsou to takové babičky z pohádek, protože učí děti zahradničit, vodí je do muzeí a na výstavy a ze všeho nejraději na vnoučatech testují svoje kuchařské umění. Podle astrologů nejsou moc kontaktní, ale zase to dětem vynahradí jinak. Ve finále ne každé dítě touží po tom, aby ho babička neustále pusinkovala.

Blíženci (21. května – 20. června)

Babičky Blíženkyně jsou roztomilé a zároveň nebezpečné. Jsou totiž tak moc zvídavé, že dokážou sebe i vnoučata dostat do pořádných problémů. Jsou ale neuvěřitelně zábavné, charismatické a vždy připraveny s dětmi něco podniknout. Někdy působí jako dobře namazaný stroj, který se nezastaví před ničím. Bolí je záda nebo nohy? Koho to zajímá, ony ví, jak si vážit života, který se podle nich musí žít naplno. Potřebují být obklopeny lidmi, takže je musíte trochu hlídat, aby myslely taky na sebe.

Rak (21. června – 21. července)

Babičky ve znamení Raka rády a často vnoučata hlídají. Zavoláte jim a ony hned přijedou z druhého konce města nebo dokonce republiky, jen aby vám pomohly. Snažte se nezneužívat jejich starostlivé povahy, protože i ony potřebují čas, který bude jen jejich. S těmito babičkami si vnoučata užijí spousty kreativních činností, protože mají velkou představivost. A že si při tom zamažou od barvy svoje nové tričko nebo si zlomí nehet, to je nemůže rozhodit.

Lev (23. července – 22. srpna)

Lví babičky jsou vášnivé milovnice sportu a nejrůznějších deskových her. Mají v sobě totiž pořád velké dítě, které si touží hrát bez ohledu na věk. Když k ní přivede svá vnoučata, vždy tam na ně bude čekat nějaká novinka, kterou dětem nabídne, aby ji společně otestovali. Vždy je do všeho neuvěřitelně zapálená, že často zapomene na to, že by děti měly svačit nebo jít spát.

Panna (23. srpna – 22. září)

Panny jsou babičky plánovačky. Milují čas, který můžou strávit s vnoučaty a vždy přesně do puntíku vědí, co budou ten den dělat. Pojede se na výlet? Panna si pokaždé připraví itinerář, protože jedině tak ji nic nezaskočí. Miluje detaily, takže při výběru místenky do vlaku bude hledět i na to, zda děti uvidí z okna na ubíhající krajinu nebo jestli je blízko restaurační vůz. Babičky Panny udělají pro svou rodinu cokoli. Nakoupí všechny dárky, vyperou, vyžehlí, a ještě s dětmi udělají úkoly na další den. Rodiče, stanovte si co nejdřív hranice.

Matky podle horoskopu: Jak vychovává Štír, Střelec, Váhy nebo Kozoroh?

Váhy (23. září – 22. října)

Váhy jsou babičkami, které vám seslali shůry. Protože jsou soucitné a touží s každým dobře vycházet, dbají na spravedlnost. Pokud dají jednomu vnoučeti dárek, jistě víte, že ho dají i těm ostatním. Nikdy nedělají rozdíly a láskou zahrnují všechny děti stejně. Váhy hodně dávají, silně milují a očekávají, že se k nim děti budou chovat s respektem.

Štír (23. října – 21. listopadu)

Babičky Štírky jsou vášnivé a loajální. Vždy bezpodmínečně ochraňují svou rodinu. Vášeň se promítá do všech aktivit, které podnikají s vnoučaty, ale pozor, když dojde ke konfliktu. To se umí pořádně rozzlobit. Babičky Štírky jsou intuitivní, takže přesně vědí, co jejich vnoučata potřebují a taky co je trápí. Je to taky babička, která ráda na sociálních sítích sdílí fotografie svých vnoučat a bez rozmýšlení se přihlásí do soutěže o nejchytřejší vnouče.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Babičky Střelkyně jsou upřímné a co mají na srdci, to taky na jazyku. To se někdy nelíbí ani dětem, ani rodičům, ale právě tuhle vlastnost jednou vnoučata ocení.  Na druhou stranu je to taky babička, která má svůj vlastní názor na každé rodičovské rozhodnutí, a bude velmi těžké ji přimět, aby ho akceptovala. Nenechte si do výchovy mluvit, zvláště ne od Střelkyně. To, že nakonec zjistíte, že měla pravdu, je už věc vedlejší.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Tato babička je velmi elegantní a rezervovaná. Je to workoholička, která tvrdě pracuje a času na vnoučata nemá tolik, jak byste si představovali. Nečekejte, že bude nadšeně vítat, že by se měla okamžitě postarat o nemocné vnouče. To, že není ochotná dělat „špinavou“ práci, ale vůbec neznamená, že nemá co nabídnout nebo že není dobrá babička. Její touha vše zvládnout a zvítězit, může být pro děti inspirací. Naučí je totiž nejen vyhrát, ale taky se zvednout a nehroutit se z chyb. 

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Pokud zavřete oči a představíte si babičku s velkým „B“, pak si představte Vodnářku. Tyhle babičky jsou laskavé, altruistické, soucitné a ochotné vidět v každém vnoučeti to nejlepší. Vždy budou podporovat individualitu dítěte a posilovat jeho silné stránky. Jsou sice někdy prchlivé, ale naprosto oddané rodině a rozhodně nebude problém je přimět, aby dorazily ve chvíli, kdy je budete potřebovat.

Ryby (19. února – 20. března)

Babičky Ryby moc dobře vědí, jak jít s proudem. Však jsou taky vodní znamení. Tahle lehkost jim ale někdy komplikuje babičkovskou roli. Jejich laskavost a ochota věřit ostatním z nich dělá babičky, které mají tendenci obcházet rodiče a uzurpovat si vnoučata samy pro sebe. Jinak jsou to moudré a starostlivé ženy, které mají velmi často ezoterické schopnosti, takže můžete čekat, že se budou věnovat reiki, čínské medicíně nebo budou chodit ke kartářce, aby se dozvěděly, co jejich vnoučata v budoucnu čeká.

Tátové podle horoskopu: Jaké znamení se svým dětem věnuje naplno? A kdo ve výchově pokulhává?
Témata: Rodina, Výchova, Horoskopy, Babička, Rodiče, Rak, Býk, Panna, Lev, Štír, Kozoroh, Střelec, Vodnář, Beran, Znamení, Střelkyně, Váha, Vnouče, Zvěrokruh, Vlastnost, Děti