Maminka.czPlavání s dětmi

Baby Ring: Jak se na jeho používání dívají odborníci? Jsou pro!

redakce 16.  7.  2018
Plavecký kruh pro nejmenší děti – Baby Ring, který se používá kolem krku, nikoli kolem těla, vzbuzuje otázky, nakolik je jeho použití bezpečné. Odborníci ho však bez obav doporučují.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Milujete plavání miminek? A jaké pomůcky používáte? Na každém plaveckém kurzu na to jdou jinak, ale co když chcete jít do vody jen tak? V úvahu připadá mimo jiné nafukovací kruh pro nejmenší děti nazvaný Baby Ring – vhod může přijít například proto, že rodičům ve vodě uvolní ruce. 

Plavat či neplavat s miminky? Přečtěte si všechna pro a proti

„Fyzioterapeuti i matky našich dětských pacientů jsou s kruhy spokojeni, především významně usnadňují manipulaci s malými dětmi v bazénu,“ poznamenává na adresu pomůcky například vedoucí rehabilitačního oddělení Sanatoria Klimkovice. Tyto lázně se specializují na na léčbu pohybových, neurologických a gynekologických onemocnění u dětí a dorostu.

Rodičovská záda tolik netrpí

Také v Lázních Teplice v Čechách oceňují snazší manipulaci s dítětem ve vodě, Baby Ring využívají při koupelích i podvodních masážích. „Děti jsou zajištěné, přitom celým tělem ve vodě, užijí si proceduru. Mají svobodu pohybu při vodních radovánkách,“ popisuje Lenka Kypová, provozní pracovnice pro rehabilitace a balneoprovoz. 

Baby Ring mohou samozřejmě používat i děti, které nemají žádné potíže, protože i jejich rodiče snazší manipulaci s potomky ve vodě ocení. „Plavecká“ nadlehčovací pomůcka Baby Ring je na první pohled svým provedením a hravou barevností od klasického nafukovací kruhu takřka k nerozeznání. Voda dítě nadlehčuje, takže se nemusíte bát, že by nějak přetěžoval nějakou partii těla.  

Průměr středového otvoru je mnohem menší, než je tomu u běžného nafukovacího kruhu. Baby Ring není oproti klasickému kruhu kompaktní a v místě rozdělení jej lze rozevřít a znovu uzavřít spojkou. Nicméně největší rozdíl oproti „plaveckému“ kruhu představuje samotné použití Baby Ringu – ten se totiž nenasazuje na trup děťátka, ale kolem krku. Baby Ring se oproti normálnímu kruhu používá v nejútlejším kojeneckém věku. 

Otec kojil novorozené miminko. Chtěl jsem být dobrý táta, vzpomíná

Jak ho hodnotí rodiče? "Z počátku jsem nevěřila, že by kruh kolem krku mohl být pro mou dceru příjemný. Po přečtení informací a po shlédnutí videa, na kterém se v kruhu proháněla ještě mladší holčička, jsem kruh nakonec koupila. Hned večer jsme kruh vyzkoušeli a byli jsme všichni nadšení. Kruh je na dotek velmi měkký a dokonce má i podpěru na bradičku, dobře se nandavá díky suchým zipům a nezpůsobuje malé žádné nepohodlí," pochvaluje si například Katka z Roudnice nad Labem s malou dcerou Elenou. Její záda to podle ní rozhodně ocenila. 

9 měsíců ve 4 minutách. Podívejte se na fascinující video
Volnomyšlenkářská výchova by u nás neprošla, říká herečka Markéta Plánková
Jsem zoufalá! Dceři je 13 a chodí s dvacetiletým
Témata: Novorozenec, Miminko, Kojenec, Praktické rady, Sport, Plavání s dětmi, Kojenecké plavání (poradna), Radovan, Voda, Manipulace, Litoměřice, Klimkovice, Baby ring, Krk, Mladá holčička, Labe, Lázně, Shlédnutí, Malá dcera, Teplice, První pohled, Středový otvor, Jak, Rehabilitační oddělení, Katka, Sport na Heureka.cz