Maminka.czDěti

Baby sebamed – ta nejjemnější péče už od prvního dne

komerční článek 20.  3.  2019
Kůže je ten největší orgán lidského těla a představuje až pětinu naší hmotnosti. Každý den přichází do styku s vnějším prostředím, čímž se stává prvním ochranným štítem proti nežádoucím vnějším vlivům. Proto je důležité ji chránit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kůže mimo jiné funguje jako imunologická bariéra a chrání člověka před dehydratací. Jiné to není ani u těch nejmenších, i jejich pokožka tvoří štít, který je chrání před škodlivými vlivy okolí. Od kůže dospělých se však liší, jelikož je tenčí, nemá plně vyvinutý ochranný kyselý plášť ani hydrolipidový film, a tím pádem je velmi náchylná k podráždění. Při narození je pH dětské pokožky 6,5, ale během prvních týdnů se sníží na hodnotu zdravé pokožky u dospělého jedince, tj. pH 5,5.

Pozor na podrážděnou pokožku

Správný vývoj ochranného kyselého pláště zaručuje dětské pokožce pozdější ochranu před vlivem patogenních mikroorganismů a bakterií. Pokud dojde k narušení kyselého pláště pokožky používáním mycích výrobků obsahujících alkalické složky (např. klasické mýdlo), vznikne ideální prostředí pro množení patogenních organismů. Jeho obnova na hodnotu pH 5,5 trvá u zdravého dospělého jedince zhruba tři hodiny, avšak u dětí je tato doba ještě delší. A čím déle tento proces trvá, tím vyšší je riziko podráždění pokožky.

Jednou z hlavních předností německé značky Baby sebamed je výborná snášenlivost s dětskou pokožkou, díky tomu je vhodná i pro děti atopické či ekzematické. Všechny přípravky mají pH 5,5, které podporuje správný vývoj a obnovu kyselého ochranného pláště, u malých dětí velmi náchylného. Kosmetika Baby sebamed je klinicky a dermatologicky testována. Baby Sebamed nabízí řadu přípravků k mytí, dále výrobky určené ke kompletní péči při přebalování, krémy a oleje pro následnou hydrataci a masáže i opalovací kosmetiku - rodiče si díky širokému portfoliu značky mohou pořídit všechny produkty, které budou potřebovat.

K dostání je také kosmetika s pH 5,5 pro dospělé. Značka sebamed nabízí výrobky pro mytí, intimní hygienu, péči o pleť a pokožku, deodoranty, šampony, opalovací kosmetiku a řady specializující se na pokožku se specifickými potřebami (např. problematická, suchá či stárnoucí pokožka).

Hledá se Maminka roku 2019! Poslední šance se přihlásit, pojďte do toho!
Maminka roku: Takhle se vyhrávalo před rokem! Připomeňte si loňské vítězky
Témata: Děti, Štít, Vnější prostředí, Videoreportáž, NEJ, Pokožka, Kosmetika, Patogen, Kůže, Množení, Pec, Péče, Baby, Plášť, Správný vývoj, Séba