Maminka.czSlavné maminky

Bakterie vystřelené z WC, vypínání spotřebičů, "zaručený" nádor na mozku... Slavné mámy popsaly zkušenost s obsedantně kompulzivní poruchou!

Dita Mrázková 19.  5.  2022
Jsou slavné, úspěšné a krásné, žijí si svůj americký sen, přesto se musely potýkat se strašákem jménem OCD. Obsedantně kompulzivní poruchou, kvůli které se jim v hlavě rodily neustálé představy, nutkání a úzkosti. Které z nich pomohla až mateřská láska?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mytí rukou až do krve ("je na nich přece tolik bacilů!"), hysterická kontrola, zda jsou dveře od domu zamknuté ("určitě nejsou!"), neurotické chování... To je jen slabý výčet příznaků nemoci, která se mnohdy bagatelizuje. Tyto čtyři herečky s ní však mají bohaté zkušenosti...

Julianne Moore

Klepněte pro větší obrázek
 

V rozhovoru pro The Guardian se herečka a máma dnes už dospělého syna Caleba a dcery Liv svěřila, že před jejich narozením obsedantně kompulzivní poruchou trpěla. "Než se mi narodily děti, bylo to šílené. Opouštěla jsem svůj dům pokaždé ve stejnou dobu a v zajetém tempu, šílela jsem, když jsem měla na semaforu červenou místo zelené... Co jsem se stala mámou, najednou jsem neměla čas být něčím posedlá. Všechny ty myšlenky, že MUSÍM jet určitou cestou, že MUSÍM být tam a tam a dělat to a to, dnes už shovívavě pokládám za nepodstatné, tehdy mě ale skutečně vysilovaly," svěřila se herečka.

VIDEO: Úzkosti: Jak si poradit a co dělat?

Témata: Zdraví, Slavné maminky, Rodina a vztahy, Životy slavných, Psychika, Syn, herečka, Dcera, Nemoc, Celebrity, Deprese, Megan Fox, Poporodní deprese, úzkost, Brian Austin Green, Amanda Seyfried, Nina, nutkání, Hygiena, Jessica Alba, bacily, Julianne Moore, Noa, OCD, Obsedantně kompulzivní porucha, Zdraví na Heureka.cz