Běhání změní váš život k lepšímu

Chcete mít lepší fyzičku, udržet si hezkou postavu, mít dobrou náladu a pocit, že děláte něco pro své zdraví? Běhejte!
Běhání změní váš život k lepšímu

Začít můžete kdykoli, v každém věku, nikdy není pozdě. A co všechno běháním získáte?
Promění se vám psychika, budete spokojenější, vyrovnanější, po každém běhu budete mít dobrou náladu a skvělý pocit, že jste pro sebe udělali opravdu něco dobrého. Zlepší se vám fyzička a váš zdravotní stav. Budete bystřejší, protože pokud budete běhat v přírodě mimo dopravní ruch, budete zásobovat organismus zvýšeným přísunem kyslíku a vy se nabijete životní energií.

Běhejte pravidelně a po třech měsících už budete běhat zlehka, kondička se vám zlepší a vy se budete moci vykašlat na dietu, pokud budete jíst zdravě, tak zbytek přebytečných kalorií běháním snadno spálíte. Tuk v těle se vám začne měnit na svaly. Zvětší se vám  množství enzymů odbourávajících tuky.

Běhání zvětšuje váš obrat kyslíku o čtvrtinu po celý den. Znamená to, že i když se vrátíte z běhání, tělo bude nadále spalovat tuk. Vy pouze potřebujete každý den nahodit váš stroj na spalování dalším běháním. Po několika týdnech běhu se v těle začne probouzet centrum instinktu, vaše tělo samo začne vyžadovat zdravou stravu a vy si tak nebudete muset dělat starosti s jídelníčkem. Nenásilně přejdete směrem ke zdravým potravinám, protože tělo si o ně samo řekne. Začnete tak postupně jíst automaticky správně, protože tělo začne požadovat díky běhu  více uhlohydrátů, bílkovin, ovoce, zeleniny, naopak méně masa, uzenin a tuků.

Běh posiluje srdce a svaly, vznikají i nové krevní cévy. Snížíte riziko arteriosklerózy, infarktu a mrtvice, posílíte imunitní systém, zlepšíte a zkvalitníte si spánek.

Při běhání se uvolňují endorfiny - hormony dobré nálady, které vznikají v mozku a proudí celým nervovým systémem. Budete proto cítit uvolnění, radost ze života, pohodu, štěstí a vyrovnanost. Běháním můžete do těla dostat i dávku dalšího hormonu - serotoninu, což je antidepresivum na špatnou náladu, stres a deprese.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články