Maminka.czBeverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 je zpátky. Propadneme jeho kouzlu i jako rodiče?

Markéta Novák Matějková 10.  8.  2019
Také jste se jako dospívající těšili, až zasednete v neděli podvečer k televizní obrazovce a budete se dívat na dnes již kultovní seriál Beverly Hills 90210? Tak třeba si to teď zopakujete, po téměř dvaceti letech se totiž stará parta vrací na obrazovku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Není snad teenager, který by v devadesátkách nevyrůstal na "Béháčku". Comeback seriálu byl již několik měsíců netrpělivě vyhlížen, tento týden televizní stanice FOX odvysílala první díl nové série.

Přestože tvůrci pokračování říkají, že nebudou navazovat na předchozí sérii, tak o své oblíbené postavy fanoušci nepřijdou. Tedy až na výjimku - představitel Dylana, herec Luke Perry, letos v březnu zemřel. Paradoxně byl právě toto důvod, proč se natáčení zúčastnila i jeho filmová partnerka Shannen Doherty.

„Zemřel můj přítel, který byl jednou z nejdůležitějších součástí Beverly Hills 90210. Chtěla bych tak uctít jeho památku,“ vysvětlila v rozhovoru pro pořad Entertainment Tonight.

Známé tváře

Tvůrci pořadu věří, že seriál si jeho fanoušci pustí kvůli tomu, aby znovu viděli své oblíbené hrdiny, které v devadesátých letech tak milovali. První díl vzbudil v zahraničí rozporuplné pocity. Zatímco někteří jsou nadšení a užívají si závan nostalgie, která ze seriálu číší, tak jiní jsou toho názoru, že je pokračování zbytečné, protože už nikdy to nebude "ono". To není nic nečekaného, nikdo snad ani nemohl očekávat, že se nové díly Beverly Hills zalíbí všem.

Za seriálem stojí Donna a Kelly

Za znovukvskříšením seriálu stojí herečky Tori Spelling a Jenny Garth, které hrají Donnu a Kelly. Zahraniční média spekulují, že hlavní inciátorkou byla Tori Spelling, která potřebovala finanční injekci. Je to paradox, protože se jedná o dědičku producenta Aarona Spellinga, který zemřel v roce 2006. Ten jí podle dostupných informací odkázal "pouhý" milion dolarů, přičemž jeho jmění bylo odhadováno až na 500 milionů dolarů.

Herečka se o svých finančních problémech zmínila několikrát, ačkoliv tvrzení, že by do seriálu šla jen kvůli financím, odmítá.

Beverly Hills 90210: Jak si vedou postavy seriálu v životě? 

O seriálu Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 je americký seriál vysílaný v letech 1990 - 2000. Jeho producenty byli Aaron Spelling a Darren Star. Vypráví o životě bohatých středoškoláků, kteří žijí v Beverly Hills.

Ústředními hrdiny je rodina Walshových, kteří se přestěhují z Minneapolis do Beverly Hills, kde jejich děti Brandon (Jason Priestley) a Brenda (Shannem Doherty) začnou studovat na střední škole, kde se seznamují s partou přátel. Namyšlenou kráskou Kelly (Jenny Garth), šprtkou Andreou (Gabrielle Cartiers), arogantním fešákem Stevem (Ian Ziering), náladovým surfařem Dylanem (Luke Perry) nebo zakřiknutou Donnou (Tori Spelling) a Davidem (Brian Austin Green). Společně prožívají v nelehkém období dospívání přátelství, lásky, rozchody, zklamání a další životní situace…

Během deseti let vzniklo celkem 296 dílů. V roce 2008 na seriál navázala série Beverly Hills 90210: Nová generace.

VIDEO: Brenda, Kelly, Brandon a spol jsou zpět! Tohle je nové Beverly Hills

Hlavními tvůrkyněmi BH90210 jsou Kelly a Donna, tedy herečky Jennie Garthová a Tori Spellingová. Spellingová stála už i za posledními epizodami původní série. Americká média si přitom kladou otázku, zda především Spellingová, která je dědičkou producenta Aarona Spellinga a jejíž majetek je podle webu CelebrityNetWorth.com paradoxně nejnižší ze skupiny hlavních protagonistů, je tou, kdo finanční injekci potřebuje nejvíce.

Více na https://www.e15.cz/magazin/bohate-a-chude-hvezdy-z-beverly-hills-90210-steve-vydelava-jako-recnik-andrea-jako-odborarka-1361348
Témata: Beverly Hills 90210, Brian Austin Green, Tori Spelling, Brand, Teenager, Shannen Doherty, Luke Perry, Brandon, Donna, Herečka, Bria, Hills, Beverly Hills, Fešák, Tori, Stání, Dylan, Toni, Brian, Kultovní seriál, Natáčení, Aaron, Tori Spellingová, ENTER, Jak