[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Bezinky, tedy plody bezu černého, právě dozrávají, a je proto ten správný čas na jejich zpracování. Nejenže jsou velmi chutné, ale také obsahují mnoho tělu prospěšných látek. Ve spojení s vínem to zní možná až neuvěřitelně, ale bezinky jsou odpradávna hojně používány i v lidovém léčitelství.
Suroviny:
Postup:
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout, přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme).
Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít „jiskru“. Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz