[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Sirup z bezu je nejen lahodný, ale pomáhá také s krevním tlakem a cévními chorobami. Skvěle si ho vychutnáte jako osvěžující limonádu v horkých letních dnech nebo jako dochucení čaje při nachlazení. Květy bezu pomáhají vykašlávání a usnadňují dýchání.
Suroviny:
Postup:
První den zalijte květenství bezu vychladlou převařenou vodou a přidejte chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka. Vložte do lednice.
Druhý den slijte všechnu tekutinu do čistého hrnce, přidejte kyselinu citronovou a cukr. Za občasného míchání nechte rozpustit cukr na středním plameni. Pouze ohřívejte, nevařte.
Když se cukr rozpustí, plňte sirupem vysterilizované sklenice, uzavřete sterilizovaným víčkem, nechte vychladnout a vložte do lednice.