Maminka.czSlavní rodiče

Bitcoin Salvador Stýblo podráždil českou veřejnost. Jaká další netradiční jména mají děti celebrit?

Simona Formánková 21.  9.  2021
Čeněk Stýblo, známý z dvojice ViralBrothers, se stal před pár dny pyšným otcem. Oznámením, že s partnerkou Lenkou pojmenovali syna Bitcoin Salvador Stýblo, šokovali širokou veřejnost. Co je k tomuto rozhodnutí vedlo? A kdo další z celebrit popustil uzdu fantazii při výběru jména pro svého potomka?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Čeněk Stýblo, vlastním jménem Jiří Michna, se před pár dny pochlubil radostnou novinou. S partnerkou Lenkou se dočkali svého prvního potomka. Ovšem poté, co známý vtipálek uvedl, že syna pojmenovali Bitcoin Salvador Stýblo, zaplavila komentáře na sociálních sítích vlna rozbouřených emocí. 

"Gratulace, ale to jméno? Chudák miminko, za tohle vás bude nenávidět," zaznívalo převážně od překvapených fanoušků. Čeněk se proslavil hlavně vtipnými videi, která pod titulem "Debilní kecy" natáčel se svým kolegou Erikem Meldikem. Proto fanoušci, kteří ho znají a jeho tvorbu bedlivě sledují, pojali podezření, že by o vtípek mohlo jít i tentokrát. "Ukaž jmenovku, ať víme že nekecáš!" objevilo se pod příspěvkem od jednoho z nich. 

O pár dní později, opět díky sociálním sítím, vyšlo najevo, že šlo skutečně pouze o vtípek a novorozený chlapeček se ve skutečnosti jmenuje Dominik. Celá kauza byla reakcí na aktuální situaci ve státě Salvador, který jako první přijal bitcoin jako oficiální měnu. 

Netradiční jména však nejsou v posledních letech ničím neobvyklým. Přestože mezi nejrozšířenějšími českými jmény se stále na prvních příčkách drží Jakub, Jan, Eliška či Anna, pojmenovat svého potomka tak, jako nikdo předtím, je stále více populární.

Čekáte chlapečka, ale ještě pro něj nemáte vybrané jméno?

Například Ornella Koktová, maminka tří dětí, pro ně volila ryze netradiční jména. Bráškové Quentin a Sven letos v květnu přivítali sestřičku Lilianne. Zpěvačka a herečka Bára Poláková se svým bývalým partnerem Pavlem Liškou se při výběru jména pro svoji první dceru inspirovali pohádkou spisovatelky Astrid Lindrenové a pojmenovali ji Ronja. Druhá dcerka se pyšní jménem Rikka. Při výběru jmen svých dcer se nedrželi zkrátka ani moderátorka Emma Smetana a její partner Jordan Haj. Kromě čtyřleté Lennon Marlene Haj Hossein Smetana jim dělá radost od dubna letošního roku Ariel Ava Haj Hossein Smetana.

I když Honzu nebo Elišku hned tak nějaké jméno nepředčí, občas se rodiče v originalitě vyznamenají. A co vy? Máte raději hezká česká, ta mezinárodní, nebo co nejvíce neokoukaná?

Témata: Děti, Slavní rodiče, Instagram, Netradiční jména, Jména, Ornella Koktová, Jordan Haj, Erik Meldik, Ariel, kauza, ViralBrothers, Lennon, Bitco, Salvador, Anna, Netradiční jméno, Potomek, Výběr jména, Honza, Celebrity, Novorozený chlapec, Sven, Lenka, Quentin, Ron