BLW: Nový trend ve stravování kojenců. Žádné kaše, ale jídlo rovnou do ruky

Babička Libuše 3. 12. 2016 15:21
K novému trendu, nemixovat dětem stravu. Říkám pozor na to. U našeho vnoučka se to neosvědčilo. Byl dlouho kojený a když se mu začala dávat nemixovaná strava, vše plival z pusy, jak asi cítil kousky na jazyku, neuměl si s tím poradit.
Snacha nechtěla mixovat, ať si poradí a že jí to dětská lékařka
říkala, že je to trend. Nikdy si nezvykl, začal odmítat jídlo, raději si zvykal na hlad a ztrácel jen na váze. Dnes mu je 8 let a s jídlem má problémy. Říkám, že jsou u něho špatně vypěstované stravovací návyky z dětství. Každé dítě je jiné a nemá se koukat na nějaké trendy.
Soňa 3. 12. 2016 17:49
Se synem tohle praktikujeme uz od jeho pul roku a nemuzu si to vynachvalit. Ted v necelych dvou letech umi jist lzickou sam polevku, sam sni kolik potrebuje, takze se uci uz od malicka znat svoji miru, a pak se dokoji. Ze zacatku kdyz jsme s tim zacinali, tak samozrejme se stalo, ze se obcas davil, ale deti maji skvele vyvinuty davici reflex a verila jsem mu. A cim dele se seznamoval se strukturou a novymi chutemi, tim byl sikovnejsi a tim mene casto se mu nadavovalo. Je samostatny v jidle, nejdriv babicka mela na blw reci, ale ted se vnouckem vsude chlubi jak umi krasne sam jist
Každé dítě je jiné 5. 12. 2016 00:04
Že vaše dítě je takové, neznamená, že jiné dítě je stejné. Všechno chce svůj čas, nové metody obvykle nestojí za nic. K dítěti je potřeba se chovat jako k dítěti.
maaartinka 4. 12. 2016 00:15
tak nejsem si jistá, jestli to je opravdu nejlepší, moje malá zažila klasický postup, do půl roku kojená, pak mixovaná mrkev a další, a sama jí lžičkou od 15 měsíců, bez nějakého zkoušení, jednoho dne mi vzala lžičku a sama se nakrmila jen málokdy jí něco upadne na zem, taže žádný nepořádek...ale každé dítě je jiné, já bych se bála, že větší kus miminku zaskočí....
petra 4. 12. 2016 10:17
tohle se provozovalo za nasich babicek,maminek i u nas a ja tohle delala s detmi uz u nejstarsi pred 17ti lety,tohle neni novinka.ja osobne malo solim kvuli spatnym ledvinam a smazim na masle,takze male deti to muzou jist.a nikdy jsem nemixovala a ani me to nenapadlo,tak jak jsem nikdy nedavala jidlo z tech kupovanych sklenicek
Alena 4. 12. 2016 13:15
To je legrace - takhle se děti krmily dřív, než začalo být všechno věda a na všechno poradkyně. Třeba jako na kojení laktační poradkyně. Když to čtu, jdu do kolen. A teď staronová metoda, na které si někdo honí kariéru. A přitom je to tak prosté a přirozené - stačilo se zeptat babiček a používat selský rozum.
Jan 16. 2. 2017 14:55
Taková je už doba, že jsme se odnaučili dělat věci, které dříve byly přirozené. Starší generace je předávala mladší. Vzhledem k tomu, že se dnes všichni honí za "pohodlnějším" životem na toto pozapomněli.
Proto je potřeba laktačních poradkyň, protože v porodnici vás to nedokážou naučit. Proto je potřeba vymýšlet "nové" metody a nespoléhat se na průmyslově vyráběné tovary plné kdo ví čeho. Atd.
Navíc novináři vždy rádi každé téma převedou na kontroverzní vlnu (zvyšuje to sledovanost), takže i s hodnocením článku bych byl opatrný.
A na čem si honíte kariéru vy? Nevidím nic špatného na tom, když chce někdo ukázat a propagovat i jiný přístup, než ten konvenční. A jestli je to správně, nebo ne ukáže čas. Obyvatelé ČR jsou obecně extrémně konzervativní vůči všemu a proto je ČR taky tam kde je. Většina schopných lidí totiž raději odejde do zahraničí.
A když jste se zkusila zeptat babiček co vám poradili? Mixovat, nic jiného totiž dnešní babičky už taky neznají. Takže stačí používat selský rozum a občas se trochu zamyslet.
Staré věci jsou osvědčen 5. 12. 2016 00:00
Stále vymýšlejí něco nového, ale pak se vrací ke starému a vydávají je za nové. To, co bylo normální vydávají za novinky.
Jan 16. 2. 2017 14:58
A kdo to vydává za novinku? Novináři. Přečtěte si o tom víc a uvidíte, že nikdo rozumný to za novou zázračnou, převratnou metodu neoznačuje. Je to jenom jiný přístup k této záležitosti. A jen protože na to nejste zvyklá není nutné to hned odsuzovat.
René 6. 12. 2016 02:56
Mě by ani nenapadlo mu to nedat. Náš malý napodobuje vše co děláme a když něco jíme, tak to chce taky. Spíš mi připadá vtipné jak se o tom mluví jako o nějaké metódě
Eva 22. 12. 2016 10:37
Jasně, jen vymejšlejte kraviny. Po tísíciletí se dětem uzpůsobovala strava a najednou je vše jinak ? Jen jim zničte zažívání, návyky a pod. Vždyť pak bude mít zase co dělat farmaceutický průmysl. Budou se do dětí rvát další chemické hnusy aby mohli jíst. Nakonec proč jim nevrazit do ruky syrovou mrkev hned po porodu ? Ať si žužlaj, osahávaj a zvykaj. Matky nebudou muset kojit ani se zabývat blbejma kašičkama. Budou mít víc času číst takovéhle hovadiny. Chjo, někdy mám pocit že lidi nemají co na práci, tak vymýšlejí hovadiny. :/
Jan 16. 2. 2017 15:01
Evo a vy jste taky případ. Přijde mi, že jste si vůbec nepřečetla o čem BLW je a tím pádem to vůbec nepochopila. Ano, po tisíciletí se strava dětem strava uzpůsobovala? A jak to dělali třeba v pravěku? Zapnuli mixére a všechno pěkně namixovali do kaše? To asi stěží, že?! Děti když měli potřebu, tak si něco našli. Maximálně jim matka něco předžvýkala a to bylo vše. Jde o to, že v dnešní době právě všichni lékaři a jiní odborníci radí co nejdříve rvát do dětí chemicky zpracované výrobky. A proč? No protože je to velký byznys.
Monika 5. 10. 2017 11:10
Ano s touto metodou mám zkušenosti. Přišla s tím snacha ,že malé batole bezzubé má prý kousat samo a je to prý pro něho lepší, že se naučí dříve kousat.
Dopladlo to tak, že jídlo které mu nachystala končilo na zemi pod židličkou, protože dítě si dalo těstovinu do pusy, chvíli žmoulalo a pak vyplivlo.
A tak to bylo se vším.Kousky brambor ,brokolice, vařená mrkev, vše bylo na zemi.
Něměla vůbec přehled kolik dítě snědlo.
Sice jsem jí taktně upozorňovala, že kdyby vše namixovala do kaše, že by dítě snědlo rychleji a více, ale nechtěla.Obvzláště nepříjemné to bylo, když výjimečně bylo potřeba navštívit restauraci, tam jsem se za hromadu jídla pod židlí styděla.
Pak jsem si řekla, že každá matka má právo krmit své děti jak chce a raději jsem si toho přestala všímat a pro zachování mého duševního zdraví a estetického cítění jsem se přestala krmení účastnit.
Monika 16. 4. 2022 15:01
Podle mě tahle metoda není pro slabé povahy. Nádobí a jídlo všude.
Linda 20. 4. 2022 19:58
Jídlu bych věřila, ale s kvalitním nádobím, například silikonovým s přísavkami není možné, aby se válelo všude.

15