Maminka.czKrálovská rodina

Britská královská rodina jásá. Princezna Beatrice porodila holčičku

Simona Formánková 20.  9.  2021
Vnučka britské královny Alžběty II., její královská Výsost princezna Beatrice se svým manželem Edoardem Mapelli Mozzim oznámili krásnou novinu. V sobotu 18. září se jim v londýnské nemocnici Chelsea a Westminster narodila dcerka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O narození holčičky informoval oficiálním prohlášením přímo Buckinghamský palác. „Její královská Výsost princezna Beatrice a pan Edoardo Mapelli Mozzi s radostí oznamují, že se jim v sobotu 18. září 2021 ve 23:42 v nemocnici Chelsea a Westminster narodila dcera." Palác uvedl, že miminko vážilo něco málo přes 3 kilogramy, avšak jméno holčičky zatím zůstává utajeno. Dle zvyklostí ho Buckinghamský palác oznámí až později. 

VIDEO: Takhle to sluší Kate s jejími dětmi

Princezna Beatrice se stala maminkou poprvé, kdežto její muž Edoardo má z předešlého vztahu syna Christophera Woolfa, který se na sestřičku jistě moc těší. Královský palác v oficiálním oznámení také uvedl, že z této zprávy mají radost prarodiče i praprarodiče narozeného dítěte. Pro královnu Alžbětu je to 12. prapravnuk a pro prince Andrewa, otce Beatrice, je to teprve druhý vnuk. Letos v únoru totiž také porodila princezna Eugenie, mladší sestra princezny Beatrice. Ta se se svým manželem dočkala syna. 

Témata: Slavné maminky, Královská rodina, Tradice, Král, královna Alžběta, princezna, Pravnoučata, Princ Andrew, Prapravnuk, Eugenie, Andrew, Manžel, Beat, Kate, Buckinghamský palác, Britská královská rodina, Palác, Princezna Eugenie, Alžběta, Westminster, Princezna Beatrice, Holčička, Brit, Nemocnice, Chelsea