Maminka.cz7. týden těhotenství

Budu maminkou - 2. lunární měsíc - Míša

redakce 1.  1.  2009
Budu maminkou - 2. lunární měsíc - Míša
Od našeho posledního setkání se toho příliš nezměnilo, i když musím přiznat, že ranní nevolnosti se staly téměř pravidelnou součástí mého vstávání, nejvíce mezi 6. a 8. týdnem, obešly se ale bez zvracení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Míša (28), Praha, právnička, těhotná poprvé

Poslední týden jsem nevolnosti zatím neměla a také už jím své obvyklé porce jídla. Snažím se jíst v pravidelných intervalech, tedy klasickou snídani, teplý oběd a většinou i teplou večeři, což doplňuji ovocnými svačinkami během dne. Mám mnohem větší chuť na ovoce než na zeleninu, zvláštní chutě se zatím neprojevily, ale pokud mám na něco chuť, dopřeji si to. Například jsem v 8 večer běžela do obchodu koupit mleté maso na plněné papriky, protože jsem dostala hroznou chuť na rajskou omáčku.

Jinak se cítím velmi dobře, vlastně úplně normálně. Náladu mám víceméně stále výbornou, někdy se cítím nejšťastnější na světě. Přemýšlím nad pohlavím našeho tvorečka, nejdřív jsem měla intenzivní pocit, že to bude chlapec, ale teď si zase myslím, že to bude holčička. Jsem velice zvědavá, ale také mám moc ráda překvapení, takže bych ráda pohlaví zjistila až na porodním sále. Musí být přece krásné slyšet tu větu: „Maminko, máte …“ Už jsem také viděla naše miminko na ultrazvuku, který jsem absolvovala v 7. týdnu. Byl to nádherný zážitek, protože již bylo vidět srdíčko, které bilo jako zvon! Začíná mi chybět pohyb, takže pomalu zjišťuji nabídky cvičení pro těhotné, i když 1x týdně se s partnerem hýbeme na kurzech tance. Velmi nás to baví a myslím, že to musí bavit i naše děťátko. Můžu to všem budoucím maminkám, jsou-li zdravé, vřele doporučit. Jen ten valčík je moc rychlý a nestíhám ho „utočit“, ale třeba rumba se i těhotným musí tančit skvěle!

DOBRÉ VYČIŠTĚNÍ PŘEDEVŠÍM

Míša má mladší a pevnější pleť, typ spíše smíšený, uprostřed se více mastí, a tudíž trochu více znečišťuje. Od té doby, co jsou „dva v jednom“ se jí pleť více vysušuje. Kosmetička jí doporučila, aby používala krémy s vyšším obsahem tuku, které jí dodají potřebnou péči. Protože Míša mívá ekzémy, musí s pokožkou zacházet velmi jemně a věnovat jí větší péči. Po ošetření kosmetička ještě obě nastávající maminky nalíčila. Maminkám v očekávání se mohou objevit pigmentové skvrny.

Ochrání je před nimi krém s UV filtrem. Kosmetička doporučuje používat ho celoročně. Obecně platí, že se v těhotenství zbystřují smysly a nosy nastávajících maminek jsou přecitlivělé na nejrůznější pachy a vůně. Parfémovaná kosmetika i voňavé flakony patří k těm nepříjemným. Do základní výbavy potřebujete čisticí mléko, tonikum a krém. Mladé pleti stačí dobré vyčištění a kvalitní hydratační krém. S třicátým rokem přibývají doplňkové přípravky, které působí hlouběji. V zimě nesmíte zapomenout na hydratační výživný krém s vyšším množstvím tuku, pak už jen stačí pleť „obléknout“ do make-upu, který ji chrání.

Témata: Časopis Maminka, Mísa, Luna, Nádherný zážitek, Lunar, Měsíc, MEŠ, Míša, Lunární měsíc

Video