Byla dražba fotek pro kojenecký ústav opravdu dobrý nápad?

jana 29. 3. 2011 16:53
Dost divný článek.. krom chyby už v nadpise.. buď dobrý nápad nebo dobrým nápadem, ale určitě ne dobrým nápad.. autorka pomalu vybízí k nátlaku na zákonodárce, což opravdu je téměř infantilní řešení. Takové zásadní věci se řeší vyjednáváním, ne nátlakem. a hlavně teda nevím, kde autorka vzala, že kojenecké ústavy mají peněz dost, když je zřizuje kraj či město. Ano, to nejnutnější je, ale dost věcí jako např. hračky pochází od sponzorů. Myslím, že zde je každá pomoc dobrá a těm foceným dětem to rozhodně nijak neublížilo a třeba díky této pozornosti rychleji získá své milující rodiče a do té doby si bude mít s čím hrát.
Jana1 31. 3. 2011 00:39
Není běžné slýchat pravdu o tom,že kojenecké ústavy neposkytují dětem tu nejlepší péči. Ne že by nechtěly, ani nemohou. Není to chyba personálu, ale systému. Traumata,které děti v ústavní péči zažijí se jim nenapravitelně vryjí do jejich mozků a ovlivní jejich další život. Děti a zejména ty malé potřebují lásku, náruč blízké osoby. Jen tak si můžou vytvořit vazbu, kterou budou dále v životě rozvíjet. Děti do 3 let věku nepatří do ústavů a pokud se veřejnosti podobnými články jako píše Kateřina Černá neukáže proč to tak je, budeme se dále podílet na jejich traumatech. My všichni, kteří svou lhostejností podporujeme ústavní péči.Protože se tam přeci o ty děti postarají a my si ukojíme špatné svědomí jednou ročně před vánoci dárkovou SMS nějakému báječnému ústavnímu zařízení.
Marie 31. 3. 2011 17:42
Článek od paní Černé poukazuje na bohužel velice smutnou pravdu, je faktem, že ústavní výchova dětem škodí, což prokázaly mnohé zahraniční i české výzkumy. Jen rodina může dítěti poskytnout lásku, přijetí, podporu a připravit je pro život. I sebelepší a obětavý personál ústavu rodinu prostě nenahradí. Je liché si myslet, že díky fotkám s celebritami se děti dostanou dříve do rodiny... Je nutné pomáhat a podporovat "náhradní" rodiče, to jsou pro mne hrdinové ! !
3