Maminka.czSlavné maminky

Cameron Diaz otevřeně o mateřství v pozdějším věku: Teď prostě musím žít aspoň do 107, říká s úsměvem

Simona Formánková 13.  1.  2022
Na manželství i svého prvního potomka si pár let počkala. Rozhodně toho ale jedna z nejznámějších amerických hereček nelituje. Nyní se Cameron Diaz rozhodla o svém mateřství otevřeně promluvit. Její cesta k vytouženému miminku se stala nadějí pro ty, které snahu o vlastní dítě pomalu vzdaly!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Narození dcery Raddix Madden oznámila Cameron Diaz a její manžel Benji Madden v roce 2019 přes instagramový profil. Přestože si herečka své soukromí přísně střeží, radost a nadšení z nové životní role tenkrát rozhodně neskrývala. "Malá si okamžitě získala naše srdce a doplnila naši rodinu. I když s radostí sdílíme tuto zprávu, stejně tak chceme chránit její soukromí. Nebudeme tedy zveřejňovat obrázky ani sdílet žádné další podrobnosti, kromě skutečnosti, že je opravdu roztomilá. Někdo by dokonce řekl dokonalá," napsala tenkrát novopečená maminka. 

Zpráva o narození malé Raddix se začala internetem a bulvárními plátky šířit jako lavina. Oblíbeným tématem k diskuzi se stalo jediné - není na mateřství v 47 letech pozdě? Ženy, které už se naděje na vlastní miminko vzdaly, vnímaly cestu oblíbené herečky jako novou šanci. V rozhovoru pro InStyle uvedla, že tím, že více než polovinu svého života věnovala veřejnosti, je tak v pořádku udělat si teď čas zase více na sebe a rodinu.

Cameron Diaz je ideálním příkladem, že mateřství v pozdějším věku má své výhody. Existují dokonce i vědecké studie, které tvrdí, že starší matky si euforii z novorozeného miminka dokáží užít mnohem déle než mladší rodičky. U těch je nadšení spíše krátkodobé. Samozřejmě tu ale hrají roli zvyšující se zdravotní rizika starších rodiček - jak pro ně, tak pro dítě. A tak jde o pomyslné misky vah ve smyslu rizik i pozitiv. 

Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

V pořadu The Tonight Show Cameron moderátorovi Jimmy Fallonovi přiznala, že čas, který tráví se svojí dcerou, je pro ni jako být v nebi. A pravdou je, že od té doby, kdy se Cameron stala matkou jenom kvete. "Snažím si s Raddix užít každou možnou chvíli. Dělá neuvěřitelné pokroky a mám pocit, že mi doslova roste před očima." přiznala herečka. Dodala také, že s mateřstvím poznává dosud nepoznané pocity. Navíc prý konečně galerii v jejím telefonu neplní jen její čtyři psi a jejich hovínka. 

K mateřství se dostala i v nedávném rozhovoru s modelkou Naomi Campbell v její online show. "Vím, že to spousta lidí má opačně než já. Berou se a mají děti velmi mladí. Já jsem se rozhodla prožívat tohle štěstí až v druhé polovině svého života." Dodala také, že přestože je spokojená a rodinný život si užívá, stále cítí určitý tlak. "Prostě teď musím žít aspoň do 107. Takže žádný stres," dodala na závěr ironicky Cameron.

 
Témata: Rozhovor, Rodina, Mateřství, Slavné maminky, Miminko, Rodičovství, Instagram, herečka, slavné děti, Sociální sítě, Naomi Campbell, Cameron Diaz, Internet, InStyle, Jimmy, Pozdní věk, Manželství, Cameron Diazová, Cameron, Mater, Ted, Raddix, Naomi Campbellová, Madden