Canisterapie: Psí pomazlení pro malé i velké

Sdružení „Piafa“ ve Vyškově jako poskytovatel registrovaných sociálních služeb poskytuje doplňkově svým klientům mimo jiné i canisterapii – terapii pomocí psů.
Canisterapie: Psí pomazlení pro malé i velké

Na základě poptávky účastníků vzdělávacích akcí sdružení vznikla publikace Canisterapie v teorii a praxi, kterou Piafa vydala na sklonku loňského roku v nákladu 700 výtisků.

Autorky Jitka Šabatová a Markéta Stančíková v publikaci shrnují zkušenosti a poznatky z dlouhodobého působení v oblasti canisterapie, z každodenní práce s klienty různého věku, znevýhodnění a potřeb. Tato doplňková metoda je ve Sdružení Piafa využívána u klientů od miminek až po seniory. Pro dosažení širší aktivizace bývá canisterapie aplikována také v kombinaci s fyzioterapií.

Publikace byla vydána s cílem nabídnout ucelený souhrn informací z oblasti canisterapie zájemcům z řad laické i odborné veřejnosti za přijatelnou cenu. Prodej by měl pouze pokrýt náklady na její vytištění.

Canisterapie v teorii a praxi
Autoři: Bc. Jitka Šabatová, Mgr. Markéta Stančíková
Cena: 290 Kč, 103 stran, rok vydání: 2012, vydalo Sdružení „Piafa“ ve Vyškově prostřednictvím nakladatelství Ing. Dalibora Gregora
Součástí publikace je přehled herních aktivit a podrobná fotodokumentace vhodných pomůcek.
Knihu je možno objednat na piafa@piafa.cz

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články