Maminka.czRodina

Časopis Mateřídouška slaví 65. narozeniny!

redakce 22.  11.  2010
Časopis Mateřídouška slaví 65. narozeniny!
Málokdo ví, že časopis Mateřídouška je nejdéle vydávaným dětským časopisem u nás. První číslo vyšlo již 19. 12. 1945. Od té doby časopis mnohokrát změnil svou tvář, v souvislosti s tím, jak se měnila doba i jak se proměňovali čtenáři.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

To ostatně můžete posoudit prostřednictvím výstavy, kterou pro vás připravilo vydavatelství Mladá fronta ve spolupráci s Královstvím železnic.

Na šesti panelech si budete moci prohlédnout stránky Mateřídoušky v jednotlivých obdobích. Rodiče zde mohou zavzpomínat na své dětství, děti se mohou potěšit u hezkých obrázků našich předních výtvarníků. Průřez historií je doplněn i vystřihovánkami a archivními svazky.

Čtěte také: Dům pohádek

Mateřídouška si zachovala své čtenáře dodnes a je stále jedním z nejprodávanějších dětských titulů, neztratila se v záplavě konkurenčních zahraničních časopisů. Zajímavostí je, že si do současnosti ponechala záhlaví, které v roce 1945 navrhl Josef Lada.

Mateřídouška je v současné době určena dětem od osmi do jedenácti let, mladší děti (od 7 let) ji mohou číst spolu s rodiči.

Výstava potrvá od 20. 11. 2010 do 30. 1. 2011 a najdete ji v zadní části Království železnic (za modelem Karlovarského kraje).

Témata: Mateřídouška, Rodina, narozeniny, Zahraniční časopis, Sla, Mater, Narození, Království železnic, Josef Lada, Čas, Máť, Časopis, Vystřihovánka