Časopis Mateřídouška slaví 75. výročí. Víte, kdo namaloval první titulku?

redakce 17.  12.  2020
Četli jste ji jako malí? My taky a teď ji rádi kupujeme našim dětem. Mateřídouška – čtení pro mladší školáky – má narozeniny. A výroční číslo rozhodně stojí za to! Je zajímavé, ostatně stejně jako celá historie slavného dětského časopisu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První číslo ilustrované Josefem Ladou vyšlo z iniciativy spisovatele Františka Hrubína těsně před Vánocemi, 19. prosince 1945, půl roku po konci druhé světové války. Od té doby Mateřídouška vychází nepřetržitě.

Mateřídouška navazuje na to nejlepší ze své tradice a přitom drží krok s dnešním čtenářem. „Časopis Mateřídouška připravujeme s cílem dětského čtenáře nejen pobavit, ale také mu přinést co nejzajímavější informace z různých oblastí. Ovšem i stránky se vzdělávacími prvky jsou v Mateřídoušce koncipovány tak, aby se u nich děti především dobře bavily,“ říká šéfredaktorka Petra Slušňáková.

Již od prvních čísel byly součástí časopisu komiksy, básničky a pohádky. Později se obsah rozšířil o reportáže ze světa lidí i zvířat a aktuální témata. Nyní děti v Mateřídoušce najdou ještě karton na vystřihovánky, oblíbenou únikovou hru a nechybí ani tipy, jak se zabavit ve volném čase. Součástí každého čísla je také ilustrované luštění.    

Oblíbený časopis Mateřídouška patří dlouhodobě k nejpopulárnějším českým časopisům určeným pro děti mladšího školního věku. Letos slaví 75. výročí od svého vůbec prvního vydání, a stává se tak časopisem pro děti s nejdelší tradicí u nás.

Narozeninové vydání Mateřídoušky se spoustou luštění je právě v prodeji a vedle běžné prodejní sítě (Ahold, Geco, Globus, Tesco, Billa, Česká pošta, Valmont, HDS, čerpací stanice Benzina, OMV, Shell) ho lze pořídit i na ikiosek.cz

Mateřídouška má narozeniny! Užijte si výroční prosincové číslo
Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?
Témata: Mateřídouška, Školák, Hry pro děti, Historie, Výročí, Paměť, Vít, Sla, Bill, Billa, Shell, Česká pošta, Číslo, Dětský časopis, KDO, Glóbus, Luštění, Mater, František Hrubín, Titulek, Narozeniny, Josef Lada, Geco, Časopis, Františka