Česká nebo anglická školka? Co je lepší?

Peťan 26. 11. 2010 14:01
Vždycky je lepší ta anglická, ale myslím, že ty jsou vždy jen soukromé?
A dnes je to tak, že buď rodiče mají peníze nebo ne !! Výhoda a nevýhoda!
??? 3. 2. 2011 21:35
při rozhodování, zda Honzíka dáme do anglické školky KinderGarten (http://www.kindergarten.cz/)
Toto mi z článku utkvělo v hlavě a je to svatá pravda:
Tady totiž platí pravidlo, že to, co se naučí v útlém věku, si donáší dál do života a jen těžko se zvyklosti vytvořené v dětství mění. „Když už se pro jazykovou školku rozhodnete, nebojte se zaplatit o pár stokorun navíc za opravdu kvalitní výuku od rodilých mluvčích,“ vysvětluje Martina Beránková.
anča 16. 5. 2012 14:06
dnes se člověk bez aj nikam nedostane a pokud můžu dětem umožnit učit se druhý jazyk velmi nenásilně a přirozeně, byla bych hloupá to neudělat. Děti mají mozek jako houbu a nedělá jim žádný problém vstřebat dva jazyky naráz a nemají v tom žádný zmatek, což si myslí oponenti dvoujazyčnosti od dětství. Dospělý to nechápe, protože už se není schopný tak učit, jako děti. Pokud je školka opravdu anglická (rodilí mluvčí a celodenní koverzace v aj), tak určitě doporučuji - třeba školka Flowergarten je super. Pokud se školka jako anglická jen tváří a paní učitelka umí říci anglicky jen pozdrav, tak takovou bych moc nedoporučovala. Je pak ale také důležité, aby po absolvování anglické školky dítě v angličtině pokračovalo a o své znalosti nepoužíváním aj nepřišlo.
??? 6. 1. 2014 21:05
Tak cizí jazyk by byl - ale co vztah k mateřskému jazyku, potažmo k rodné zemi vůbec? Ten získají kde? Znalost angličtiny se v každé mladší generaci zvyšuje, ale zároveň NESMÍ upadat znalost českého jazyka. Aby jednou děti a dospělí nepsali hrubky beze studu, ba dokonce s pocitemi, že píšou správně,vždyť diskuzí plných hrubek je přehršel. Je nepochybně užitečné učit se jazyky a reálie cizích zemí - jenom nesmíme při výchově dětí ani jiné příležitosti zapomínat na naši republiku. Ta musí být na prvním místě, tady máme zázemí, tady jsme doma a cizí země je třeba místo na příjemnou dovolenou, abychom zase poznali něco nového, ale nikdy to nebude víc než domov. Co obrozencům dalo práce češtinu vzkřísit, doufám, že ji nikdo nebude odsouvat na druhou "kolej" anebo ji prznit všelijakými patvary, včetně nevhodně přejatých. Cizí jazyk se může snadno stát prostředkem věkové diskriminace. Lidé si stěžují na domácí poměry hůře než v lecjaké doopravdy zaostalé zemi, inu, vždycky se zdá tráva jinde zelenější. Ano, člověk se musí nějak naučit jazyk, aby mohl vyjet, aby mohl zjistit, že je lepší, když se má kam vracet. Ale musí mít nejen v hlavě, ale přímo "v krvi", kam patří. To také pomáhá vytvořit odpovědnost za své chování v cizině. Myslím také, že článek je jednostranný - pouze z jednoho pohledu, závěr nemohl být jiný. A k tomu anglicky a česky mluvícímu rodiči - nebojíte se, že by si dítě více oblíbilo toho rodiče, který mluví pro něj srozumitelnějším, libozvučnějším aj. jazykem?
4