Maminka.czNovorozenec

České recepty v Africe

Celkem 250 kuchařů z celého světa, včetně 11 kuchařů z České republiky, se zúčastnilo ve dnech 20. až 27. srpna 2011 charitativního turné World Chefs Tour Against Hunger 2011, které se konalo v Jihoafrické republice historicky již potřetí.
13. 10. 2011
České recepty v Africe

Turné si dalo za cíl bojovat proti hladu v této africké zemi tím, že pomocí doprovodných akcí, sponzorských darů, prodeje jídla a dárcovských SMS vybere 5 milionů randů (cca 12 210 000 Kč). Celé turné můžeme hodnotit jako velmi úspěšné, protože se podařilo vybrat 8 milionů randů (cca 19 530 000 Kč). Tato částka umožní nákup potravin pro vybrané dětské obyvatele jihoafrických slumů zhruba na 5 let.

Z vybraných receptů předkládáme Kuře na paprice s karlovarským knedlíkem jako hlavní chod a Hrnkové lívance jako sladkou tečku.

Kuře na paprice s karlovarským knedlíkem

1 celé kuře
1cibule
1 polévková lžíce mleté papriky
1 čerstvá červená polévka
3 dcl smetany
4starší rohlíky
3vejce
2 lžíce polohrubé mouky
150 ml mléka
Hrst čerstvé petrželky
Sůl
Pepř
tuk

1. Z kuřete si vykrojíme zvlášť stehna a prsa
2. Stehna dáme uvařit do osolené vody vaříme do měkka.
3. Prsa si na fólii rozklepme na půlcentimetrové plátky,osolíme,opepříme a přidáme proužky nakrájené červené papriky a zabalíme do alobalu.
4. Do rozehřáté trouby na 120 Co vložíme rolády a pečeme 12minut.
5. Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky, žloutky smícháme s mlékem a moukou z bílku si vyšleháme sníh
6. Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme směsí z mléka, mouky,žloutků a přidáme nasekanou petrželku,sůl,pepř a přimícháme lehce sníh
7. Zabalíme do fólie do průměru 4centimetrů a vaříme ve vodě 12minut.
8. Cibulku nadrobno nakrájenou si na tuku orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou a zalijeme troškou vývaru ze stehen a dolijeme smetanou,osolíme,opepříme a svaříme na hustější omáčku a vložíme maso ze stehen.
9. Servírujeme viz. foto

Hrnkové lívance

1 hrnek hladká mouka
1 hrnek mléka
1 vejce
1 Prášek do pečiva
špetka skořice
2 špetky cukru
2 jablka
tuk na smažení
200g jahody
moučkový cukr

1. Z hladné mouky, cukru, mléka, vejce, špetky skořice a prášku do pečiva si vymícháme hladké těstíčko.
2. Jablka si oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme do těsta.
3. Půlku jahod si nakrájíme na menší kousky a zbytek si rozmačkáme. V kastrůlku si s cukrem jahody prohřejeme.
4. Na rozpálené pánvi s tukem smažíme malé lívanečky.
5. Na talíři přelijeme jahodami a posypeme moučkovým cukrem.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Batole, Kojenec, Předškolák, Školák, Výživa a stravování, Recept, Řeč, Hlavní chod
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu