Cestujeme autem. Co všechno si vzít s sebou?

Reklama 9.  12.  2014
Cestovat s děťátkem na palubě nemusíte pouze jednou ročně, když zrovna míříte pečlivě sbalení na dovolenou. Běžně svého prcka můžete převážet do školky, na návštěvy nebo s ním třeba chodit na menší výlety po okolí. Co byste si sebou neměli zapomenout, když pojedete autem?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Autosedačka

Je úplným základem. Při jejím výběru si všímejte jednak velikosti (zda se vejde do vašeho auta), hmotnosti, nosnosti, ale také toho, jak snadno nebo těžko se instaluje. Doporučujeme také porovnat výsledky jednotlivých autosedaček v tzv. "crash testech". Ne vždy totiž platí, že ta nejdražší je i nejkvalitnější. Také při výběru zvažte, jak často budete děťátko v autě vozit a na jak dlouhé vzdálenosti. Jednotlivé autosedačky si často můžete vyzkoušet (vy a hlavně děťátko) přímo v obchodě.

Klepněte pro větší obrázek

Pleny

Pokud se řídíte pořekadlem "Raději více, než méně" je to u plenek to pravé. Zabalte si 1 plenku na každou hodinu pobytu v autě + jednu extra plenu, pokud byste uvízli v koloně.

Podložka na přebalování

Přebalování přímo v autě není nejpraktičtější věc na světě, ale se spolehlivou podložkou to možné je. Upřednostnit na cestu autem můžete jednorázové podložky, které jsou s oblibou využívány právě na cestování.

Přikrývka / deka

Minimálně 1 univerzální deka se hodí vždy. Můžete díky ní vytvořit děťátku příjemné prostředí, zabalit ho do ní, když je chladněji nebo když kojíte a ochráníte sama sebe před říháním a ublinkávaním na závěr krmení. Dokonce z ní můžete ve slunečných dnech vytvořit stínítko na okno. Pokud se chystáte na cestu v létě, stínítka na okna by měla být samozřejmostí. Otravné sluneční paprsky, útočící na zadní sedadla, rozhodně vašeho drobečka neuklidní, takže zbytečně neriskujte.

Plastové sáčky

V autě rozhodně velmi praktická věc. Přibalte si několik různých velikostí. Pro uložení špinavých plenek, odpadků z jídla, použitých vlhčených ubrousků..

Klepněte pro větší obrázek

Oblíbená hračka

Mnohé maminky si cestování s nejmenšími členy rodiny pochvalují.
"Naše dcerka obvykle celou cestu prospí, takže je to maximální pohoda." pochvaluje si Barbora. Větší děti však už tolik spát nepotřebují ani nedokážou, takže rozhodně nezapomeňte na delší cesty přibalit jejich oblíbenou hračku. Klidně několik. Pro menší děti, které právě nemají rádi polehávání v autě, jsou ideální jakékoli (zejména plyšové) hračky s úchytkami, které můžete připnout na zadní sedadlo. Oblíbené jsou zejména ty cinkací a pískací srandičky.

Extra zrcátko

Nemáme na mysli to ve vaší kabelce. Zejména pokud cestujete s dítětem sama, na přední sklo si můžete namontovat pojistné zrcátko. Budete mít tak svého prcka stále na očích, aniž byste museli vykrucovat hlavu.

Praktické balení pro praktickou ženu

Chcete zamezit katastrofě na zadních sedadlech při konzumaci jídla? Využijte praktické cestovní sady. Taková šikovná sadička je většinou složena z několika menších mističek. Ochranné víčko brání rozlití a udrží potraviny déle čerstvé. Při koupi si také všimněte, zda má sada protiskluzovou podložkou. Ta dokáže celkem efektivně snížit (i když ne úplně eliminovat) šance na rozlití jídla všude kolem.