Maminka.czZdraví

Chcete uchránit své vlasy před mrazem? Zaměřte se na správné vysoušení

Reklama 22.  10.  2020
S příchodem zimy nám rostou starosti s péčí o zdravý vzhled vlasů. Jistě si všichni vybavíme, jak jsou vždy po zimě pošramocené od mrazu, častých přikrývek hlavy a chybí jim potřebná hydratace. Problémem může být i špatné fénování, které nenapraví ani tucet přípravků, které zapojíte v nouzi do hry.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Důsledky špatného fénování:

1. Mrazem poškozené vlasy

Často pospícháte a nechcete odejít s mokrou hlavou, aby se vlasy neničily mrazem? Nezbývá tedy nic jiného než na fénu zvolit ten nejvyšší stupeň? To je ale chyba. Každý vlas by se měl správně sušit pozvolna, ze středu vlasového vlákna. Rychlé a horké sušení sice vlasy vysuší v mžiku, ale zanechá stopy na povrchu. Stejně tak jako chladné počasí. V tomto období mají totiž vlasy větší tendenci se lámat.

2. Roztřepené konečky

Všichni víme, že fénování není přirozeným způsobem vysoušením vlasů. Jenže zároveň není zdravé chodit spát s mokrou hlavou nebo na ni nasadit zimní čepici. Pokožka hlavy se zapařuje a vlasy poté nemají tu nejlepší kondici. Proto nám nezbývá nic jiného než sáhnout po fénu. O to více bychom měli dbát na jejich ochranu při samotném vysoušení. Předejít tak můžeme vzniku roztřepených konečků, které vznikají nedbalou péčí a absencí živin. Ale jak na to? Řešením jsou fény, které vlasy hydratují a regenerují již při samotném foukání. Vypouštěný vzduch totiž obsahuje minerály a hydratující částice.

Klepněte pro větší obrázek

3. Pokožka v ohrožení

Nesprávným fénováním můžete pěkně potrápit nejen vlasy, ale i pokožku hlavy. Od oblastí, kde vlasy rostou, až po obličej. Vysokoteplotní vysoušení vlasy doslova zabíjí už od samotných kořínků, což může vést ke vzniku tvorby lupů, seboroické dermatitidě nebo k postupné ztrátě vlasů. Špatné je i zbylé teplo a prach poletující okolo, které zbytečně zanáší a vysušují vaší pleť. Poohlédněte se proto po fénech, které mají pečující programy o kvalitu pokožky.

Tip:

Rozhodli jste zatočit s nezdravým vzhledem vašich vlasů, ale nevíte po čem sáhnout? Vhodnými kandidáty mohou být nejnovější fény od značky Panasonic: model EH-NA65 nebo jeho výkonnější a vybavenější varianta s označením EH-NA98. Oba dva modely fénů pracují s revoluční technologií Nanoe částic, kdy vlasy suší zdravým pozvolným způsobem, ze středu jádra. Vybavenější model pak oceníte kvůli generátoru iontů zinku a několika režimům. Režimu Scalp, který se postará o pokožku hlavy a obličeje. Mód Skin Care vám zase na závěr vysoušení pomůže s péčí o obličej. Jemnější proud s částicemi Nanoe a minerály vám perfektně hydratuje pleť.

Klepněte pro větší obrázek

Model Panasonic EH-NA65 pořídíte za 2 490 Kč.
Model Panasonic EH-NA98 pořídíte za 4 999 Kč.

www.Panasonic.cz 

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz