Chcete udělat co nejlepší první dojem? Tady děláte velkou chybu, varuje terapeut

Simona Procházková 1.  3.  2021
Jak na druhé zapůsobit a udělat dobrý první dojem? A jak moc na něm ve skutečnosti záleží? Podívejte se na video, tohle vás asi překvapí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás. V každém dílu dostává jednu konkrétní otázku.

„První dojem podruhé neuděláte. Záleží na něm a měl by být co nejvíce autentický. Čím víc hrajete nějakou roli, tím víc můžete takzvaně lhát, ukazovat nepravdy. A lži se nevyplatí. Důležité je vědět, že naše tělo nemůže lhát. Jsou totiž části těla, které vůlí neovládáme. Mozek člověka, který nás sleduje, jeho podvědomí, veškeré tyto věci řeší, zpracovává a vyhodnocuje. A třeba ani nevíme o tom, že to děláme,“ vysvětluje Honza Vojtko.

Když se pořád hádáme, tak už se nemilujeme? Tohle říká párový terapeut!

„Ve finále možná získáváme pocit, že na druhém člověku nám něco nesedí, něco je divně. Vždy jde o míru hraní rolí a o ochotu, zda jste, nebo nejste ochotni dát dotyčnému druhou šanci a získávat ještě druhý dojem. Ten se často tvoří týdny nebo měsíce i roky. Pak už záleží jen na vaší motivaci, zda se chcete s tím druhým člověkem nadále potkávat a komunikovat,“ říká Honza Vojtko.

Pořad Máme problém uvádí internetová televize Mall.tv.

Jste spolu šťastní? Tři klíčové zásady zdravého partnerského vztahu!
Je pro vztah nejdůležitější tolerance? Tohle vás asi dost překvapí!
Přípravu na pohovor po návratu z rodičovské nepodceňujte. Tohle je dobré vědět!
Témata: Video, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Mall.tv, Tělo, Téra, Moc, Role, Honza Vojtko, Dojem, První dojem, Skutečnost, Tera, Terapeut