Maminka.czVýživa a stravování

Cheesecake z bílé čokolády: Chutná stejně dobře, jako vypadá

Pro naše jarní pokusy (a pro touhu po chutích dětství, která nikdy nezmizí) jsme vám nachystali recept, který je plný fantazie, ale zvládlo by ho i dítě.
, Časopis F.O.O.D.
25. 5. 2013
Cheesecake z bílé čokolády: Chutná stejně dobře, jako vypadá

Na 8 řezů, Příprava: 80 minut

na korpus:
1 hrnek drcených sušenek
3 lžíce krupicového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla

na náplň:
250 g malin
2 lžíce cukru
2 lžičky maizeny
2 hrnky úlomků bílé čokolády
1/2 hrnku 30% smetany
250 g plnotučného tvarohu
1/2 hrnku cukru
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu

Na korpus spojte sušenkové drobky, cukr a rozpuštěné máslo a směs vymačkejte na dno a boky formy s odepínacím dnem. Nyní si připravte náplň. Několik malin nechte stranou a zbytek povařte asi 5 minut s 2 lžícemi cukru, škrobem a 120 ml vody dohusta. Propasírujte přes síto. Troubu předehřejte na 165 °C.

Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu se smetanou a směs dohladka promíchejte. Tvaroh utřete s cukrem také dohladka a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte vanilku a rozpuštěnou čokoládu. Polovinu směsi vlijte do korpusu, zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky, Vlijte druhou polovinu tvarohu a znovu zakapejte malinovou omáčkou. Špičkou nože promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 55 až 60 minut, až náplň zpevní. Nechte vychladit (nejlépe přes noc) a podávejte se zbylou omáčkou, ozdobené malinami.

Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Chuť, Rozpuštěné máslo
Mohlo by vás zajímat
Oprašte tradici vánočních přání. Vyrobte si je sami, třeba z knoflíků
Chřipková sezóna v těhotenství. Jak ji zvládnout bez úhony a na co si dát pozor?
Nádherné adventní věnce. Inspirujte se nápady pro rok 2017
Zvládla jsem operaci apendixu v těhotenství

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu