Maminka.czDěti

Chraňte své nejmenší před sluncem

Reklama 29.  5.  2019
Léto je za dveřmi! Každý rok jej vyhlížíme a těšíme se na příjemné okamžiky na slunci, které v nás probouzí energii, dobrou náladu a zahaluje naši kůži do krásného opálení. A každý rok také trochu zapomínáme, že je sluneční záření pro náš organismus bohužel i škodlivé, a že je potřeba se před ním důkladně chránit. A pro naše nejmenší to platí o to více.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už ve stínu nebo na slunci, opatrnosti není nikdy dost!

U moře, na horách, nebo na venkově je pokožka vašeho dítěte vystavená klimatickým změnám jako vítr, horko, nebo chlad.
Sluníčko je moc příjemné, ale je třeba opatrnosti: UV paprsky jsou pro jemnou pokožku miminka extrémně škodlivé! Dávka slunečních paprsků, kterou dostane naše kůže v dětství, je mnohem intenzivnější a může se projevit v dospělosti rakovinou kůže. Děti tráví denně venku v průměru 2 hodiny, o víkendu o zhruba hodinu víc. Nevystavujte dítě slunci a nevycházejte s ním ven v době nejintenzivnějšího horka a záření, tedy mezi 12. a 16. hodinou. Tento čas využijte k obědu ve stínu a chládku a dopřejte sobě i miminku siestu! Oblečte své dítě do bavlněného oblečení, nezapomeňte na klobouček nebo čepičku a na sluneční brýle. Oči malých dětí propouští mnohem více světla než oči dospělých; do 1 roku života 90 % UVA a 50 % UVB záření dosahuje až do sítnice a ohrožuje tak zdraví očí. Myslete také na dostatečný příjem tekutin!

Nešetřete na opalovacích přípravcích!

Zranitelná dětská kůže je v létě ohrožena vnějšími agresivními vlivy (slunce, chlór, mořská sůl).

Její přirozený obranný mechanizmus je méně vyvinutý, kůže je tenčí, má málo pigmentu a menší množství aktivních potních a mazových žláz. Její ochranná vrstva je velmi málo odolná.

Vybírejte přípravky speciálně určené pro děti, ideálně s minerálními filtry nebo s minimem chemických filtrů, vysoce voděodolné a potu odolné, s velmi vysokou ochranou SPF 50+ a s UVA ochranou. Produkty ze sluneční řady Eau Thermale Avène mají moderní zdokonalené filtry, které umožňují zjednodušit jejich složení tak, aby vyhovovalo i té nejcitlivější kůži. Navíc díky speciální bariérové textuře chrání kůži před vnějšími agresivními vlivy. Tato textura se navíc mění během aplikace z oleje ve vodě na vodu v oleji a je tak nemastná, nelepivá a vytváří na pokožce dlouhotrvající ochranný film. Protože malé děti tráví čas raději ve vodě než na suchu, oceníte i vysoce voděodolné složení, které vydrží 4 x 20 min. koupele (oproti dvou u klasických voděodolných krémů). Samozřejmostí je také absence parfemace. Jako bonus navíc Vás potěší speciální aplikátor bez víčka, které jsme určitě již všichni několikrát ztratili.

Najdete je v lékárně www.avene.cz

Klepněte pro větší obrázek 
Eau Thermale Avène Sprej pro děti SPF 50+ (549 Kč)

 

Témata: Děti