Maminka.czMáma maká

Chtěla syna zbavit ekzému, nakonec z toho je vlastní kosmetická firma

redakce 12.  10.  2020
Po porodu syna se vystudovaná právnička Petra Drvoštěpová vrhla na vytváření odlitků dětských ručiček a nožiček. Práce ji dobře živila, ale malý syn trpěl vážnými kožními problémy. Petra mu chtěla ze všech sil pomoct. V Indii, Amazonii, Londýně i v Česku studovala aromaterapii, ajurvédu i tradiční české bylinkářství. Poháněna touhou usnadnit život sobě a své rodině nakonec investovala všechno, co měla, a v londýnských laboratořích stvořila svou vlastní přírodní kosmetickou značku. Vypráví o tom v pořadu Máma maká.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Advokátka Petra začala vytvářením 3D kreativní sady na odlitky dětských ručiček a nožiček. „Vzniklo to tak, že jsem měla malé miminko a takový odlitek jsem viděla u kamarádky v Anglii a chtěla jsem něco takového mít taky. V Čechách nic podobného nebylo. Nechala jsem si tedy sadu na odlitky dovézt z Anglie a začala jsem si stejnou sestavu vytvářet doma i pro své další kamarádky. To, že nás to někdy bude živit, mě nenapadlo,“ vypráví Petra.

Podívejte se na jeden den v životě téhle mámy

Začátky byly v polních podmínkách. Pak o mně vyšel článek v časopise pro maminky. Odjeli jsme na hory a já jsem si tam došla do internetové kavárny zkontrolovat, jestli náhodou nemáme nějakou objednávku. Nestačila jsem se divit, když na mě najednou vyskočila tabulka asi se stovkou objednávek. Vůbec jsem tomu nevěřila. Sbalila jsem děti a manžela a jeli jsme domů rozesílat balíčky,“ vypráví Petra o svých podnikatelských začátcích.

Kosmetika, která bere ohled na přírodu

Dnes se Petra věnuje nejen vytváření sad na odlitky dětských ručiček a nožiček, ale začala vytvářet vlastní zcela přírodní kosmetiku, která chrání nejen lidský organismus, ale zároveň bere ohled na přírodu a životní prostředí. „To, že lidé rádi kupují mé odlitky pro miminka, což mě živí, mi dává možnost pustit se do něčeho dalšího, což je právě přírodní kosmetika,“ říká Petra.

Všechno, co dělám, vzniklo z nějaké osobní potřeby. Syn měl od malička velké kožní problémy, tak jsem po maličkých krůčcích zjišťovala, co by mu pomohlo. Během deseti let jsem změnila sobě i rodině stravu, začala jsem o věcech více přemýšlet a studovat, co používáme na ochranu nebo čištění pleti. Postupně jsem si začala sbírat bylinky a připravovat nějakou část kosmetiky sama doma,“ popisuje Petra, která má dnes svou vlastní kosmetickou značku. 

Máma maká: Iva Fiškandlová pomáhá matkám po porodu k plochému břichu. A funguje to!
Máma maká: Na mateřské začala šít oblečení na nošení dětí, dnes má milionové obraty
 
Témata: Rodina, Syn, Kariéra, Mateřská, Zpátky do práce, Práce na mateřské, Pracující matky, Aromaterapie, Máma maká, Anglie, Maminka podnikatelka, kosmetička, Nožička, Kos, Kosmetická značka, Petra D, Ručička, Ekzém, Indie, Londýn, Vytváření, Amazonie, Vlast, Petra Drvoštěpová, Odlitek, Aromaterapie na Heureka.cz