Maminka.czPorod

Chudáci děti: Nejhorší dětská jména světových celebrit

LH 5.  8.  2012
Chudáci děti: Nejhorší dětská jména světových celebrit
Rádi byste inspiraci pro jméno vašeho dítěte čerpali jinde než v kalendáři? Kdo ví, co přinese budoucnost, prozatím však máme výběr poněkud omezený. Sem tam se sice objeví atypičtější křestní jméno, zvláště celebrity rády sahají po poněkud exotičtějších variantách, přesto se většina rodičů, kteří se chtějí vyhnout problémům na matrice, drží při zemi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co je vlastně povolené a co už vám paní za přepážkou neposvětí? Ve stručnosti by se kritéria dala shrnout do několika bodů: jméno nesmí být zkomolené či zdomácnělé, nepřípustné je mužské jméno pro ženu a naopak a jméno neosobního významu (tj. označení věcí, dnů apod.)

Přes všechny protesty, vás už jistě při pohledu za hranice, alespoň jednou napadlo, že tyto podmínky nejsou až tak marné. V zemích, kde se děti mohou „honosit“ téměř jakýmkoliv jménem se objevují opravdu podařené kousky. Kreativní výlev rodičů občas vypadá spíše jako dobře promyšlená pomsta.

DOPORUČUJEME: Vaše Adéla: Proč letí bizarní dětská jména?

Na svých potomcích se seriově vyřádil oblíbený kuchař Jamie Oliver. Se svou manželkou Jools vychovávají tři dcery: Poppy Honey(Miláček Makovička), Daisy Boo(Kravička Sedmikráska) a Petal Blossom Rainbow (Okvětní Lístek Rozkvetlé Duhy).

Herec Nicolas Cage je známý svou zálibou v komiksech a superhrdinech. Jeho přátelé proto příliš nepřekvapilo jménojeho syna Kal-el, což je Supermanovo jméno z domovské planety Krypton.

Woody Allen a Mia Farrow vzdali hold slavnému hráči. Jejich syna to ale příliš nenadchlo. Jméno Satchel totiž v angličtině znamená školní brašna. Spolužáci mu asi dávali pořádně zabrat, malý nešťastník si prý totitýž každé Vánoce přál jediné – a to nechat se přejmenovat.

Nejlepší kamarádka Paris Hilton Nicole Richie se možná inspirovala pohledem z okna. Její syn nese jména Sparrow James Midnight(půlnoční vrabec Jakub).

Z bouřlivého vztahu dvojice zesnulého legendárního Kurta Cobaina a kontroverzní Courtney Love vzešla půvabná dcera. Aby neměla málo starostí se svou matkou, do vínku dostala ještě šílené jméno Frances Bean Love (Francesčina fazole lásky).

Rodiče herce Joaquina Phoenixe, u nás známého především z filmu Gladiátor, zřejmě vyslyšeli volání přírody, když své děti pojmenovali: River(Řeka), Summer (Léto),Rain (Déšť) a Liberty (Svoboda).

Příkladem jména, která vznikají kouzlem okamžiku, je jméno dcery slavného hudebníka Franka Zappy. Moon Unitneboli kousek měsíce nastiňuje podobu noci, při které přišla na svět. Jakkoliv se situace jeví poeticky, faktem zůstává, že nositelka jména již několikrát vyhrála v anketě o nejhorší jméno.




Jaké dítě slavných to odneslo nejvíc?

(Hlasovat můžete v anketě umístěné v pravém sloupci.)

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Paris Hilton, Jména, Hilton, Joaquin Phoenix, Nicolas Cage, Kurt Cobain, Woody Allen, Phoenix, Nicolas, Malý nešťastník, Jamie Oliver, Daisy, Vrabec, Moon, Nicola, Svět