[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Zpěňte na pánvi máslo a pórek orestujte dosklovata. Přidejte kousky brambor, stroužky česneku a zasypte drceným kmínem, promíchejte a osolte.
Základ zalijte slabším nebo ředěným vývarem a přiveďte k varu. Potom výkon plotýnky ztlumte a polévku povařte, dokud brambory nezměknou. Mezitím pokrájejte houby na tenké plátky, větší lišky rozkrojte, pokrájejte si také libeček. Houby zprudka orestujte na oleji nebo sádle a lehce je zasolte. Měly by být krásně dohněda. Poté je odložte stranou, na pánev nastrouhejte parmezán po celé ploše a plotýnku nastavte na plný výkon. Struktura sýra se bude pozvolna měnit. Zhruba po sedmi minutách se odpaří voda a vznikne krásný, velký chips. Ten z pánve dostanete pomocí obrácené lžíce, kterou budete chips pomalu odloupávat (uvidíte ve videu).
Brambory už jsou uvařené, vlijte tedy směs do mixéru a nechte ho pracovat, dokud nevznikne hladký krém. Pak ho přendejte do čistého hrnce, dosolte, přidejte bílý pepř, libeček a šlehačku. Polévku mírně povařte a přikápnětě lžičku vinného octa. Teplou polévku ozdobte dostatkem orestovaných hub a parmezánem. Užijte si tu krásnou vůni, dobrou chuť!