Maminka.czPředškolák

Chvalský zámek nabídne v září opět pestrý program

redakce 2.  9.  2012
Chvalský zámek nabídne v září opět pestrý program
Prohlédněte si červnový program akcí na Chvalském zámku. Těšit se můžete na tradiční Svatoludmilská pouť, Tajemnou noc na Chvalském zámku, Pohádkový víkend na zámku s vílou Ohnivkou a další zábavu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

AKCE PRO VŠECHNY:

Svatoludmilská pouť na Chvalské tvrzi

15. a 16. září 2012 od 10 do 17 hod.

Tradiční oblíbená pouť se stánky, kolotoči a atrakcemi pro děti i dospělé. Dvoudenní akce v malebném areálu Chvalské tvrze vás potěší tradičními pouťovými zábavami, připraveny jsou i soutěže pro děti a ukázky výcviku psů. Vstup na pouť je volný.

Novinkou je doprovodný program na Chvalském zámku: Tajemná noc na Chvalském zámku (15. 9. - pro děti od 18 do 21 hod, pro dospělé ve 21 a 22 hod.) a Pohádkový víkend s vílou Ohnivkou (16. 9. od 10 do 17 hod.). Mimo to na zámku v tomto období vrcholí výstavy Ráj hraček na zámku: Barbie v proměnách módy a historie a angličáky Matchbox a Historické kočárky a hračky.

Tajemná noc na Chvalském zámku

15. září 2012, od 18 do 21 hod. pro děti, od 21 a 22 hod. pro dospělé

PRO DĚTI: Pohádková stezka zámkem - večerní prohlídka všech výstav a zámku s princeznami, rytíři a vílou Ohnivkou je připravena pro děti mezi 18. a 21. hodinou.Vstupné děti 3-15 let 80 Kč, děti do 2 let zdarma, dospělí 120 Kč. Rodinné vstupné 290 Kč (2 dospělé osoby a 2 děti).

PRO DOSPĚLÉ: Nenechte si ujít dvě komentované noční prohlídky zámku s toulavým mnichem – buď v 21 či 22 hod. Uslyšíte srdceryvné příběhy, uvidíte mučicí nástroje i živé obrazy, a pokud vše ve zdraví přežijete, nikdy nezapomenete! Vstupné 120 Kč/dospělá osoba, snížené vstupné pro seniory a ZTP/P je 80 Kč.Nutno objednat na recepci zámku, tel. 281 860 130, skupina max. 20 lidí.

Pohádkový víkend na zámku s vílou Ohnivkou

16. září 2012 od 10 do 17 hod.

První pohádková neděle s opravdovou vílou Ohnivkou - rošťácká a nezbedná komentovaná prohlídka na objednávku. Víla Ohnivka provede děti zámkem i všemi výstavami, děti budou soutěžit a čeká je nejedno překvapení, z nichž to nejzajímavější bude v zámeckém sklepení. Objednávky a ceny na recepci Chvalského zámku, tel. 281 860 130.

He Is Just a Human

20. září 2012 od 20 hod.

Taneční, pěvecká a módní megashow talentovaného Karla Jindy na nádvoří Chvalského zámku. Karel získal mnohá ocenění ze soutěží mladých módních návrhářů, jako tanečník získal prestižní zahraniční stipendia. V první části uvidíte módní přehlídku ve stylu volnočasové módy, ve druhé části vás překvapí i artisté zavěšení na šálách. Jako host se představí zpěvačka Magdalena Moudrá.
Vstupné 100 Kč, objednávky a rezervace na recepci tel. 281 860 130.

Malá pocta velké Edith - koncert Radky Fišarové na nádvoří zámku

22. září 2012 od 19 hod.

Zpěvačka Radka Fišarová je hvězda naší pěvecké a muzikálové scény. Komorně laděný koncertní program, který je věnovaný písním nejen z repertoáru slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf, ale i dalším francouzským interpretům. Vedle písní Edith Piaf v programu zazní slavné i méně slavné skladby např. Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu či zhudebnělé básně Jacka Preverta. Písně zazní, jak ve francouzském originále, tak s českými texty. Na programu nebudou chybět šansony Non, je ne regrette rien, Milord či Mon Dieu, zpívané v originální francouzské verzi. V programu jsou též vlastní autorské písně Radky Fišarové. Délka programu: cca 90 min (celovečerní koncert).
Vstupné: v předprodeji 300 Kč, na místě 350 Kč. Rezervace a prodej recepce Chvalského zámku (tel. 281 860 130, e-mail infocentrum@chvalskyzamek.cz), rezervaci držíme maximálně 1 týden.



VÝSTAVY PRO DĚTI:

Nádraží na zámku, zapomenuté objevy a vynálezy

Ne 23. 9. 2012 - Ne 6. 1. 2013, slavnostní otevření Ne 23. 9. od 15 hod.

Mechanické hračky z 19. a 20. století jako zmenšené modely technických objevů a vynálezů, poháněné hodinovým strojkem na klíček, parním strojem nebo elektromotorem.
Na zámku bude v určitých intervalech jezdit funkční vláček s parní lokomotivou, zaujme vás pravá dětská dopravní kancelář a především plechové mechanické hračky 19. a 20. století, které jsou poháněny hodinovým strojkem na klíček, parním strojem či elektormotorem. Uvidíte dřevěné i kovové stavebnice, pohyblivé postavičky na klíček, plechové vláčky a model elektrifikovaného kolejiště. Nenechte si ujít slavnostní otevření v neděli 23. září od 15 hod., kdy bude připravena komentovaná prohlídka s ukázkami funkce mechanických hraček (parní stroje, promítačky, hračky na klíček atd.).

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, angličáky, Pes, zámek, Edith Piaf, Edith, Pestrý program, Infocentrum, Radka Fišarová, Sklepení, Matchbox, Dospělá osoba, Chvalský, Angličák, Pěst, Zář