Maminka.czsvatba

Chystáte svatbu a hledáte ty pravé snubní prsteny? S námi je najdete snadno!

Reklama 13.  1.  2022
Svatební plánování zahrnuje výběr termínu svatby, vytvoření seznamu hostů, nalezení vysněných svatebních šatů a celou řadu dalších povinností.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mezi ty patří i jeden z nejdůležitějších úkolů - výběr snubních prstýnků. Bez nich by totiž váš manželský slib nebyl úplný. Proto je důležité vybrat takové snubní prsteny, které budou dokonale splňovat vaše přání a požadavky. A pokud se právě nacházíte ve fázi jejich hledání, v tomhle článku vám poradíme, jak na to!

Nenechávejte hledání na poslední chvíli

Doporučujeme začít 4 - 5 měsíců před svatbou, abyste měli dostatek času si porovnat nabídku jednotlivých zlatnictví. Pokud je to možné, zajděte se podívat do zlatnictví i osobně a jednotlivé prsteny si vyzkoušejte. V klenotnictví Eppi vám ukáží všechny modely a poradí, jaký typ nebo šířku prstenu zvolit, a změří velikosti vašich prstů, aby vám šperky dokonale seděly. A pokud budete mít zájem, rádi vám vyrobí snubní prsteny na míru přesně podle vašich představ. Stačí si domluvit schůzku v jejich showroomu a svěřit jim vaše představy.

Zlaté nebo platinové prsteny? Záleží na vašich preferencích a rozpočtu.

Nejoblíbenější volbou je stále zlato ve své tradiční žluté, elegantní bílé i moderní růžové barvě. 14 nebo 18karátové zlato je díky své odolnosti vhodné pro každodenní nošení a široká škála odstínů vyhoví snad každému vkusu. Poslední dobou jsou stále oblíbenější taky snubní prsteny z kombinovaného zlata, které jak už název napovídá, spojují více barev zlata.

Nejluxusnějším ušlechtilým kovem pro výrobu snubních prstenů je platina, která vyniká bohatým bílým leskem a trvanlivostí. Je však taky výrazně dražší než zlato. Zcela novým typem materiálu je karbon, který vytváří neotřelý a svěží design. Karbonové snubní prsteny nadchnou milovníky černé barvy a skvěle vypadají i v kombinaci se zlatými detaily a diamanty.

Jaký styl snubních prstenů zvolit? Minimalistický, eternity nebo snad vintage?

Hladké lesklé kroužky jsou, stejně jako černé šaty, klasikou, se kterou nikdy neuděláte chybu. Pokud však dáváte přednost originalitě, nebojte se to promítnout do podoby vašich snubních prstenů. Jste fanouškem třpytivých šperků, při jejichž tvorbě zlatníci s diamanty nešetří? Pak je pro vás jasnou volbou eternity snubní prsten, po jehož obvodu září blyštivé drahokamy. Máte rádi historii a nejvíc se vám líbí šperky po vaší (pra)babičce? Zaměřte se na vintage snubní prsteny, kde vás čekají romantické modely s propracovanými detaily, které se ve vaší rodině budou předávat z generace na generaci. Mezi atypickými snubními prsteny pak najdete modely s tepaným či škrábaným povrchem, rafinovaně vykrojené obroučky nebo třeba snubní prsteny s barevnou opálovou výplní.

Jak vidíte, možností je spoustu. Už máte představu, jak by měly vaše snubní prsteny vypadat nebo to necháváte až na návštěvu klenotnictví? V obou případech vám přejeme, ať najdete ty pravé.

Témata: Reklama, Prezentace klienta, svatba