Maminka.czVaše příběhy

Chytrý nápad! Máma fotí dceru, fotky na sítích ukazuje, ale dítě ne. Jak to dělá?

kog 20.  9.  2020
Tak jako každý rodič chtěla sdílet každodenní život své dcery, ale přitom zachovat její soukromí. A tak přišla dánská fotografka a máma Kelley Hudson s projektem "Anonymous Adolescent". Její holčičce není na fotkách vidět do tváře, přesto jsou snímky velice působivé a krásné.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Novým problémem v online světě je sharenting – sdílení videí či fotografií rodiči bez souhlasu dětí. Název vychází z anglických slov „share“ (sdílet) a „parenting“ (rodičovství).

Rodiče nepřiměřeně sdílejí osobní a intimní materiály svých vlastních dětí, ty pak mohou uniknout mimo kontrolu. Fotky nezletilých dětí bez jejich svolení a bez zakrytí tváře zveřejňuje až čtvrtina českých rodičů. 

Tahle máma svojí holčičku fotí tak, aby nebyla na snímcích vidět. Možná i z toho důvodu, že se holčička narodila s rozštěpem rtu a ona zkrátka nechce, aby se lidé bavili na její účet a její vadu na kráse na sociálních sítích řešili.

Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?

A tak se rozhodla, že bude sdílet jen fotky, které zachovávají anonymitu. Projekt nazvala "Anonymous Adolescent" a vy si část fotek můžete prohlédnout u nás v galerii, na stránkách autorky www.kelleyhudson.com nebo je najdete na Instagramu pod #adolescentanonymous.

VIDEO: Jak být dobrým rodičem?

Matka sdílela fotky postiženého syna na Instagramu, ten je smazal. Proč?
Po kom ty holky jsou? Podívejte se na "bláznivé" fotografie maminky a jejích dcer!
Témata: Děti, Galerie, Mateřská a rodičovská dovolená, Instagram, Vaše příběhy, Rodina a vy, Rodiče, Sociální sítě, šití, Sítí, Vít Klusák, Fotografka, Osobní údaj, Sharenting, Trik, Fotka, Každodenní život, Režisér, Dcera, Máma, Fotka dětí, Chytrý nápad, Sociální síť, Soukromí, Nařízení