Císařský řez: Znáte jeho hlavní výhody a nevýhody?

??? 6. 12. 2013 21:20
první dítě sem rodila císařem a druhé normálně a popravdě normální porod je lepší
??? 6. 12. 2013 21:44
Rodila jsem prvně přirozeně a byla to jedna velká katastrofa-dlouhý, únavný a velmi bolestivý porod,poté inkontinence a další problémy, podruhé byl porod císařským řezem, sice pooperační hojení delší, měla jsem celkovou anestezii,takže komplikace spíše se vstáváním po operaci,ale podle mého zážitku lepší!
PA 6. 12. 2013 23:02
Opravdu by mne zajimalo, kdo je autor tohoto zavadejiciho clanku! Tolik nesrovnalosti jsem pohromade uz dlouho necetla. Ovsem nejvetsi perlickou je, kdy autor pise, ze akutni cisarsky rez se provadi napr. pro spatne slysitelne ozvy nebo slabe dychani!! Slabe dychani? Koho? Matky? Myslim, ze zaklady biologie se snad uci uz na ZS!
??? 7. 12. 2013 10:14
Taktéž mám první dítě porozené per sc, druhé vaginální cestou. Poranění celkem velká, ale na bolest na těle se zapomene, bolest duše po císařském řezu trvala velmi dlouho a stálo mě mnoho a mnoho práce, aby se uzdravila. Naprostou souhlasím, že porodem se dívka stává Ženou s velkým Ž. Takže císař jen v akutních případech, kdy je potřeba!
spygame 7. 12. 2013 20:47
pro Anonym: mě by zajímalo z čeho jste se jako tak dlouho léčila po té psychické stránce ? to je snad uplne jedno jestli dite prijde na svet normalne nebo CS ta matka ho bude mit rada uplne stejne tak jako tak, a pokud ne tak ma asi nejaky psychicky problem. za me rozhodne CS
??? 8. 12. 2013 01:50
Říká Vám něco porodní trauma? Pokud je něco v nepořádku, tak se může po porodu rozvinout až posttraumatický syndrom (díky Bohu až do takové fáze to u mě nedošlo). Nicméně jsem se z nepříjemného zážitku vzpamatovávala přes 3 roky, a rozhodně jsem k tomu potřebovala i pomoc. Pro Vás může být SC procházkou růžovým sadem, následná separace dítěte vítanou chvílí odpočinku. Pro mne to bylo traumatickým zážitkem, jaký jsem nechtěla znovu prožít - proto jsem na sobě pracovala, s traumatem se vypořádala a další porod mohl proběhnout dle mých přání. Nechápu to zlehčování cizího prožitku. SC je a stále bude velkou břišní operací se všemi riziky operace, ať se Vám to líbí nebo ne. Naopak ženské tělo je evolučně vybaveno k tomu, aby bylo schopné porodit potomka, tudíž vždy by se k operativnímu porodu mělo přistupovat až ve chvíli, kdy je to nezbytně nutné.
??? 7. 12. 2013 22:52
mam dvedeti2a 3 roky obe sem privedlana svet CS. byly planovane z duvodu uzkepanve tudis by neprosli, mam jednu jizvicku ale problemy uz zadne
Zuzana 29. 1. 2016 15:37
Není pravda, že při císařském řezu odpadá problém s inkontinencí! Nenechte se mýlit! Já jsem po porodu císařem měla s únikem moči problém 6 měsíců po porodu, než se situace sama upravila. A to jsem byla mladá, 27 let, a ve výborné fyzické kondici. Pravidelně jsem sportovala a byla poměrně svalnatá, přesto mě inkontinence dostihla. Nyní jsem podruhé těhotná, v 7. měsíci a inkontinence se začíná pomalu ohlašovat.
Lucie 23. 9. 2016 21:30
Nějak tam ty výhody nevidím. Už jsem jednou rodila tak rodidla už mám stejně údajně poškozená. Nastřižená a sešitá hráz mě vůbec nebolela. Inkontinencí jsem netrpěla. Tentokrát bych chtěla zkusit rodit taky přirozeně (porod KP) ale případný akutní cs ztrácí další dvě výhody bezbolestný porod a naplánovaný termín.
Iva 1. 10. 2016 19:59
Tak nevím. Mám dvě děti. Jedno normálním porodem a druhé císařem.
Alergii má to porozené normálně a to císařem žádnou alergii nemá. Přesně obráceně, než je popisováno tady v tom článku.
Petra 17. 9. 2018 13:51
Zdravím maminky, já mám po jednom porodu,který proběhl přirozeně. Ale má sestra to štěstí neměla a rodila nedávno v Rakousku císařem. Ptala jsem se jí zda to pak hodně bolí,ale ona mi řekla,že si pořídila takovou pumpičku,kterou měla připevněnou k  břichu se zavedenou kanylou přímo do jizvy. A ta obsahuje analgetika a tím pádem  jí tlumí bolest.
Lenka 17. 9. 2018 15:42
Kamarádka z Rakouska mi ukazovala, že dostala o císařáku pumpičku na břicho, která zmírňovala bolest po operaci, neslyšela jste o tom někdo?
Jitka 19. 9. 2018 12:16
Jako zní to hodně dobře, nevíte jestli se tohle nedá zařídit i u nás? Neptal se třeba někdo doktora na to?
Karolina 22. 10. 2018 12:26
Ptala jsme se na to svého doktora a říkal, že to je i u nás, je to na předpis a lékárna to rovnou přepošle do nemocnice, kde ti to aplikuje doktor.
14