Maminka.czZdraví

„Cítím se jako akční hrdina!“ Chlapec bez nohou teď může chodit

LH 27.  9.  2013
„Cítím se jako akční hrdina!“ Chlapec bez nohou teď může chodit
Rodiče, kteří se těší na narození svého potomka, zpravidla nejvíc přemýšlí o jeho výchově, zázemí a hmotném zabezpečení. Těžko někoho napadne, že by mohl místo běžných starostí řešit něco takového, jako rodina malého Marshalaa Jansona.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když byl Marshallovi rok, onemocněl meningitidou, která naprosto změnila celý jeho nadcházející život. Vyhnul se sice poškození mozku, brutální nemoc ho však připravila o všechny končetiny a nikdy tak nepoznal, co je chůze.

Teď v pěti letech se mu jeho sen splnil. Díky dvojici speciálně vyrobených protéz může běhat a hrát si se svými kamarády. „Náhradní“ nohy navíc zdobí design s motivy jeho oblíbeného televizního hrdiny. Sám Marshall říká: „Cítím se jako akční hrdina!“

Vadou na kráse je nepochybně cena, která navíc vzhledem k chlapcově věku není konečná. Jak bude Marshall růst, jeho tělo bude potřebovat stále nové protézy, které by se přizpůsobily jeho proporcím. Pořizovací cena samozřejmě není malá a převyšuje možnosti rodinného rozpočtu. Obrovskou podporou jim je nadační fond, na který přispívají dobrovolníci, ve snaze chlapci s těžkou diagnózou pomoci.

Témata: Zdraví, Chlapec, Chod, Hrdina, Chlap, Pořizovací cena, Jak, Ted, Akční hrdina, Muž, Dobrovolníci, Cit, Zdraví na Heureka.cz