Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Co by měli všichni milující rodiče naučit své děti? Nejen mýt si ruce a čistit si zuby!

Simona Procházková 12.  9.  2023
Vychovávat dítě vyžaduje mnohem více moudrosti než řízení země, říkal americký publicista William Channing již před dvěma sty lety. Výchova je náročná disciplína, při které musíte v roli rodiče zvládnout naučit své potomky obrovskou spoustu návyků a dovedností, bez kterých se v životě neobejdou. Na co rozhodně nezapomenout a co by vaše děti měly umět a vědět?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ovládnout „umění výchovy“ je obtížné i pro zkušené několikanásobné rodiče, a co teprve pro „začátečníky“ s prvorozeným potomkem! Vyžaduje to od vás bezbřehou kreativitu a kritické myšlení, důslednost, moře trpělivosti a také změny ve vlastních návycích, názorech a stereotypech chování. Jelikož právě vy jste prvním a nejdůležitějším průvodcem svého dítěte. A měli byste být tím nejlepším příkladem, svými slovy i činy názorně ukazovat v praxi to, co chcete po něm. Tedy správné věci. Co byste neměli zapomenout naučit své děti, než je pustíte do světa? Tohle by měly ve svém věku zvládnout.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Do věku 5 let

Ve věku 6 až 8 let

9 až 12 let

Dospívající

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Děti, Předškolák, Rodina, Školák, Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Chování a vztahy, Rodiče, internet, policie, prodavačka, Milující rodič, MILUJÍCÍ, Zub, Náročná disciplína, Zlost, Cigarety, Příbuzní, Tišnov, Návyk, Číšník, ČÍST, Potomek, Dostatek informací