Maminka.czKoronavirus

Co byste měli vědět o koronaviru: Jak se co nejlépe uchránit?

15.  3.  2020
Ačkoli se koronavirus svými příznaky podobá chřipce, u zhruba pětiny pacientů má poměrně vážný průběh. Není třeba se zbytečně děsit, ale má rozhodně smysl o nemoci hodně vědět a účinně se jí snažit předejít. Tohle video to vysvětluje jasně a přehledně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedno pravidlo je teď důležitější než všechna ostatní. Jestli jen trochu můžete, zůstaňte doma nebo venku, ale daleko od ostatních. Pokud musíte chodit do zaměstnání, na nákupy nebo vodíte děti do školky, dodržujte pravidla, díky kterým by se mělo šíření koronaviru mezi lidmi co nejvíce zamezit. 

SLAVNÉ EPIDEMIE MINULOSTI: Žádná netrvala donekonečna

Video, které na svých stránkách zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví, vzniklo už před pár dny. Tehdy v Česku nebyla situace zdaleka tak dramatická, nebyly zavřené obchody ani se neuvažovalo o karanténě. Ale všechna doporučení, která v něm zazní, platí tím spíše. 

Jak je to s ošetřovným, když jste doma s dětmi? Píšeme ZDE 

„Vládní semafor“ i zahraniční opatření: Podívejte se, jak se v červnu změní cestování v Evropě.

KORONAVIRUS AKTUÁLNĚ

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Nemoc, Smysl, Pacient, Česká republika, Průběh, Chřipka, Příznaky, Pravidlo, Vážný průběh