Maminka.czDěti

Co dělat, když pláče a pláče a pláče..

Reklama 7.  3.  2018
Příčin, které způsobují neklid miminka, může být pochopitelně více, ale velmi často se jedná o neklid a pláč způsobený bolestí bříška.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Novorozenecká kolika sužuje mnoho novorozenců, a potažmo také jejich rodičů. Příčinou nafouklého bříška obvykle bývá nezralý zažívací trakt miminka, polykání vzduchu při kojení, strava kojící matky, nedostatek pohybu novorozence, mléčné náhražky a další.

Klepněte pro větší obrázek

Bolesti bříška nejsou považovány za závažný problém, nicméně jsou častou příčinou pláče, neklidu a celkové rozladěnosti miminka.

Další častou příčinou je prořezávání zoubků. První zoubky se obvykle začnou prořezávat mezi 4. a 7. měsícem věku. Řada miminek růst zoubků špatně snáší. Dáseň v místě prořezávání oteče a bolí. Miminko špatně pije, špatně spí, je rozmrzelé a pláče. Může mít i mírně zvýšenou teplotu, a dokonce i průjem. V tomto období opravdu potřebuje ulevit a uklidnit.

Někdy miminko pláče v souvislosti s očkováním nebo zvýšenou teplotou jako příznakem běžných dětských infekcí a někdy jen nemůže usnout.

Jak miminku ulevit, jak ho uklidnit?

Šetrným prostředkem pro zklidnění miminka může být homeopatický lék Viburcol, který je navíc ve formě čípků a lze jej velmi šetrně aplikovat i těm nejmenším dětem, prakticky od prvního dne věku. Navíc šetrné podání per rectum, zajistí i rychlý účinek léku.

Klepněte pro větší obrázek

Viburcol je čistě přírodní lék – obsahuje pouze léčivé byliny a minerální látky (koniklec luční, jitrocel větší, lilek potměchuť, heřmánek pravý, calcium carbonicum Hahnemanni, rulík zlomocný).

Podívejte se na www.viburcol.cz – najdete zde více informací a také návod, jak správně čípky dávkovat.

Viburcol zakoupíte pouze v lékárně a vzhledem k tomu, že se jedná o homeopatický lék, i když volně prodejný, přečtěte si pečlivě příbalovou informaci.

 

Témata: Děti