Co je Hamiltonův hmat? A je důvod se ho bát?

Iriss 29. 7. 2017 21:48
Ja musim rict, ze mne Hamilton (a provadejici lekarka) porod prijemne urychlil a ulehcil. Slo jiz o druheho prcka, pricemz prvni byl prenaseny az do posledni chvile a nakonec 3 dny vyvolavany, takze nic moc. A kdyz jsem byla tyden po terminu u druheho, brala jsem jakoukoli moznost vyhnout se vyvolavani vsema deseti. Samotny hmat mel byt pry neprijemny, ale vubec jsem nepostrehla, ze se neco delo. Od te doby (tj. asi pul treti odpoledne) jsem uz cestou domu obcas nejaky lehky naznak kontrakce citila, ale zadny extrem. Okolo devate vecer uz to zacalo byt zajimave, ale stale nepravidelne po 10-12 minutach, takze jsem stale cekala, co se bude dit. Po druhe hodine v noci se pak bolesti zintenzivnily, po nejake dobe sr interval se skojove zkratil na 5 minut a lehce pred pul ctvrtou jsme vyrazili - prijem v porodnici 3.45, mala se narodila ve 4.20. Takze oproti trem dnum bolesti v pripade prvni dcerky byla tohle fakt prochazka ruzovym sadem a jsem presvedcena, ze pani doktorka v poradne k tomu Hamiltonem opravdu notne prispela. Takze za mne pozitivni zkusenost a diky.
Michaela 29. 7. 2017 22:30
Mne provedla doktorka Hamiltona 9 dní po termínu. Dopoledne zákrok, k večeru kontrakce, večer už po 5 min. Do porodnice jsme dorazili v 23h s odteklou plodovou vodou. Celou noc na sále pod monitorem a nakonec císař, protože malý nechtěl do porodnich cest. Takze nevim, jestli kdybychom ještě počkali, to mohlo dopadnout jinak a Hamilton to jen uspěchal. Nejsem doktorka, ale už bych se asi nenechala do nej prinutit a ještě chvíli počkala.
Michaela 29. 7. 2017 22:30
Mne provedla doktorka Hamiltona 9 dní po termínu. Dopoledne zákrok, k večeru kontrakce, večer už po 5 min. Do porodnice jsme dorazili v 23h s odteklou plodovou vodou. Celou noc na sále pod monitorem a nakonec císař, protože malý nechtěl do porodnich cest. Takze nevim, jestli kdybychom ještě počkali, to mohlo dopadnout jinak a Hamilton to jen uspěchal. Nejsem doktorka, ale už bych se asi nenechala do nej prinutit a ještě chvíli počkala.
Verča 29. 7. 2017 22:57
Mě paní doktorka po 4 dnech přenášení navrhla asi tento hmat....krom toho že to dost bolelo ještě tři dny a celé tři dny jsem krvácela nebo špinila tak mi to nic jiného nepřineslo.Dcera se narodila 10 dní po termínu úplně normálně.
Janča 29. 7. 2017 23:35
S tímto hmatem nemám dobrou zkušenost. Provedl mi jej doktor při vstupní kontrole do nemocnice, ve které jsem chtěla rodit, v den kdy jsem měla podle prvního termínu rodit, aniž by se mě informoval o tom, že něco takového udělá.
Byla to hrozná bolest,. Zapřela jsem se v lehátku a vyvalila oči. Byla jsem v takovém šoku, že jsem se toho, pro mne cizího doktora ani nezeptala, co to vlastně udělal. Řekla jsem, že to vyšetření strašně bolelo, ale doktor se na mne koukal nechápavě jako kdyby se nic nestalo a poslal mě domů. Později jsem se od svého doktora ke kterému chodím dozvěděla, že je to tam běžnou praxí. Hamiltonův hmat mi provedl v 10 hodin dopoledne. Nepravidelné stahy mi začaly asi tak hodinu a půl po té, intenzivnější se dostavily až 1 hodinu v noci a to už jsme jeli do nemocnice. Syn se narodil až ve 13 hodin. Dnes už mám i druhé dítě a myslim si, že chování toho pana doktrora bylo neomluvitelné a porod nikterak nezrychlil, ba naopak.















Aknela 30. 7. 2017 11:22
Mě Hamilton pomohl. Přenášela jsem 6 dnů, pan doktor mi při kontrole vysvětlil o co se jedná a zeptal se, jestli s tím souhlasím. Já jsem věděla o co jde, četla jsem názory pro i proti. Moje kamarádka mi předtím řekla, že ji to nebolelo a pomohlo jí to při přenášení. Já jsem tedy souhlasila, hmat nebolel a večer jsem jela rodit. Nutno říct, že tělo už bylo připravené, proto to nebolelo a účinkovalo. Kdybych tělo nebylo připravené, tak by ani hmat nic nezpůsobil.
Jana 30. 7. 2017 14:48
Mojí kamarádce dělali Hamiltona při první návštěvě porodnice 4 týdny před plánovaným porodem. Prý to bylo velmi bolestivé a později zjistila, že to je v této porodnici normální a nikdo se Vás na nic neptá. Ted mě teprve zarazilo, proč jí to navíc dělali dlouho před termínem. Díky bohu kromě té bolesti v ten den to žádné jiné následky nemělo a rodila normálně v termínu. Člověk se nepřestává divit...
eva 30. 7. 2017 20:36
Tuhle prasárnu mi udělala gynekoložka týden před termínem porodu. Nic mi neřekla, neinformovala mě, prostě při vyšetření to udělala. Bolelo to, slově jsem se bránila, že se mi to nelíbí, že to nechci. Ona mi jen arogantně zdělila, že jí poděkuju, že budu mít rychlejší porod. A ono prd, malého jsem přenášela tři týdny, už jsem k ní prostě nešla. Narodil se přirozeně, naprosto bez komplikací a zdravý. Možná to bylo tím, že dr. byla stará a zapšklá baba, nevím, ale jen mi tím ublížila.
jen tak 30. 7. 2017 21:22
dceři dělala doktorka , po termínu, a dcera za dva dny porodila cca za 3 hod, jako prvorodička. pokud je žena uvolněná nejen u porodu, ale i u vyšetření, které nemusí být příjemné, jde vždy vše hladce. pokud se stáhne, vše se jí komplikuje. mohou nastat i nepředvídané komplikace, ale dle mě minimum
zuza 4. 8. 2017 23:10
Tak by mě zajímalo, jak byste si "stáhla" čípek. Prostě buď je už žena trochu otevřená a pak to nebolí, nebo se doktor procpe skrz zavřený čípek a pak to prostě bolí, ať se snažíte uvolnit, jak chcete. Komplikací může být zánět, který by rozhodně nebyl nepředvídaný. Jak víte že by dcera neporodila za dva dny i bez hmatu?
Monika 30. 7. 2017 23:47
U mě hamilton teda pomohl. Když jsem druhé dítě přenášela o 8 dní, tak se pan doktor rozhodl ho udělat a opravdu po necelých 5 hodinách byla dcerka venku:)
Janča 31. 7. 2017 07:11
Prvního syna jsem přenášela 10 dní a u druhého to vypadalo taky dost pravděpodobně.Tudíž jsem řekla na kontrole v nemocnici,aby mi udělali Hamiltona.Doktor se zeptal,zda to vážně chci.Řekla jsem,že ano.Udělal mi to v 10.00 dopo a v noci jsme jeli.Nebylo to vůbec hrozné.Možná záleží na tom,kdo vám to dělá.
Šárka 31. 7. 2017 13:46
Já jsem u druhé dcery už tušila, že chce ven - lehké nepravidelné kontrakce po dobu 12 hodin. Doktor mi dopoledne udělal Hamiltona a v noci jsme jeli. Dcera se narodila brzy ráno 2 dny před termínem. Za mě spokojenost.
Anička 2. 8. 2017 15:04
Tak Hamiltona už nikdy! Udělala mi ho stará zapčklá doktorka-asi panna- ještě před termínem porodu aniž by mě jakkoli informovala... strašně mě to bolelo a krvácela jsem ještě 2 dny. Byla jsem z toho vyplašená a nechápala jsem co se děje. a porod? Ten přišel až za týden a trval 16 hodin. Takže za mě HH už nikdy!!!
Lucka 26. 8. 2019 16:16
Já mám s hamiltonem dobrou zkušenost. Doktor mi ho v nemocnici nabídl ráno, 4 dny po termínu a já souhlasila (pravda, moc detailně to nevysvětlil a já asi plně nechápala, oč jde). Zákrok mě docela bolel a trochu jsem špinila. Pak jsem ještě celý den strávila aktivně a v 9 večer jsem začala cítit první kontrakce. Syna jsem porodila ve 4:40 druhý den ráno, úplně přirozeně bez jakýchkoliv zásahů. Teď přenáším s druhým děťátkem a zvažuju, jestli do toho mám jít zas...
15