Co je ve vztahu kompromis a co už je přes čáru? Prozradí párový terapeut!

sim 18.  1.  2021
Nedělejte kompromisy, protože musíte nebo se to od vás automaticky očekává. Udělejte ho, pokud vám za to váš vztah stojí, zdůrazňuje párový terapeut Honza Vojtko. Podívejte se na video, před čím ještě varuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás.

Co je kompromis a co už je moc? „Je to trochu složité a na rovinu, já kompromisy nemám rád. Protože je to prostě ústupek. Ano, když žiju v reálném každodenním světě, tak je mi jasné, že nějaké kompromisy se občas dělat musí, ale neseme si pak důsledky toho, co to způsobí,“ říká Honza Vojtko.

Jste spolu šťastní? Tři klíčové zásady zdravého partnerského vztahu!

„Mnohem raději mám slovo dohoda, kompromis je tak trochu automatický ústupek, automaticky uděláte to, co po vás partner chce, což pak párovou dynamiku negativně ovlivňuje. A ne pěkným způsobem. Kompromis tak trochu ubližuje, jdete jím „přes sebe“, ubližujete sami sobě. A komu to budete vyčítat? Tomu druhému. A ve vztahu pak vznikne třeskavý problém,“ varuje Honza Vojtko.

„Kompromisy klidně dělejte, ale podle sebe, ne proto, že se to od vás očekává. Abyste si mohli říct „ano, tenhle kompromis udělám, protože mi za to vztah stojí, ne proto, že musím,“ uzavírá Honza Vojtko.

Pořad Máme problém uvádí internetová televize Mall.tv.

Moje hranice, tvoje hranice! Jak je nastavit dětem, rodičům, babičkám i tchyním
Kamarádku podvádí partner. Mám jí to říct? Podívejte se, co na to párový terapeut!
Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?
Témata: Video, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Vztah, Problém, Čára, Téra, Terapeut, Ústupek, Internetová televize, Tera, Kompromis, Treska, Honza Vojtko