Maminka.czZdraví

Co jste možná nevěděli o bradavicích

Reklama 3.  5.  2021
Věděli jste, že bradavice jsou nakažlivé a že se nejčastěji vyskytují u dětí. Víte, jak se jimi může vaše dítě nakazit a kde? Máte představu, jak se jich zbavit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bradavice zná většina rodin doslova osobně. Profesor dermatologie z univerzity v Bochumi, Eggert Stockfleth uvádí, že v 80 % rodin se někdy vyskytly bradavice. Nejčastěji se objevují u dětí, a to až u 30 %. S věkem se jejich výskyt snižuje. Přesto okolo 10 % populace je bradavicemi infikováno.

Jsou bradavice nakažlivé?

 Bradavice jsou malé, na povrchu zrohovatělé, výrůstky na kůži, které většinou nejsou nebezpečné, ale jsou nakažlivé. Za jejich vznikem stojí lidský papilomavirus HPV. Snadno se šíří kontaktem zejména v domácnosti mezi jednotlivými členy rodiny. Nakazit se bradavicemi může dítě i dospělý ale také na veřejných místech, zejména tam, kde chodíme bosí, jako jsou sprchy, plovárny, koupaliště, šatny apod. Bradavice se mohou také šířit z jednoho místa na ostatní části těla např. z chodidla na ruce.

Kde můžeme nejčastěji na těle vidět bradavice?

V místech, kde se vyskytuje větší množství potních žláz, nebo kde je kůže oslabena a kde proniká virus do pokožky, se objevují bradavice nejčastěji. Jedná se zejména o chodidla, ruce, ale i obličej. Bradavice většinou nejsou nebezpečné, ovšem mohou být bolestivé, například na chodidlech.

Klepněte pro větší obrázek

Jak se zbavit bradavic?

Naše babičky s menším či větším úspěchem používaly na bradavice různé metody, častým způsobem bylo potírání bradavic šťávou z vlaštovičníku, nebo octem s rozpuštěnou solí. Potírání muselo být opakované mnoho dnů i týdnů. Často tyto metody selhávaly.

Chcete vidět, jak lze bradavici zlikvidovat? Podívejte se na video. 

V naší moderní době ovšem již máme účinné způsoby, jak se bradavic zbavit snadněji. Jedním z nich je aplikace kyseliny mravenčí prostřednictvím přípravků Endwarts Original nebo Pen. Kyselina mravenčí působí v místě bradavice, celou ji doslova vysuší a pak jí tělo beze zbytku vyloučí. Aplikace EndWarts Original se provádí namočením jednorázové vatové tyčinky a přiložením na bradavici. Díky tomu je vhodný pro použití více osobami. Endwarts Pen je naopak určen pro individuální použití. Jeho výhodou je velmi přesné a pohodlné nanesení roztoku prostřednictvím hrotu pera.

Klepněte pro větší obrázek
Zdravotnické prostředky. Před použitím prostředků EndWarts® si pečlivě pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 37708 (EndWarts FREEZE), 0546 (EndWarts PEN, EndWarts Original).

Další metodou je domácí kryoterapie. Endwarts Freeze zmrazí bradavici speciální technologií Ultra Freeze na pouhých několik sekund na -80C a tím je bradavice zničena. Často stačí jedna aplikace.

Témata: Zdraví, Reklama, Prezentace klienta, Zdraví na Heureka.cz
Advertisement Advertisement