Maminka.czNovorozenec

Co mít doma po porodu pro sebe a miminko a na co je čas?

Tereza Víchová 30.  1.  2017
Připravenou náruč. To je jednoduchá odpověď. V praxi ale funguje nepřímá úměra: Čím menší človíček, tím více toho potřebujete. Pro něj i pro sebe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro miminko

POSTÝLKA NEBO KOLÉBKA

Klepněte pro větší obrázek

Popřípadě obojí. Pokud bydlíte v malém bytě, určitě vám stačí jedna postýlka. Ve velkém domě ale bez potíží uplatníte třeba dvě – nebo si pořiďte kolečka a košík či postýlku můžete vozit za sebou do různých místností.

Vybavte ji kvalitní matrací, pratelnou nepropustnou podložkou pro případ „nehody“ v podobě promočené plenky nebo pozvracení miminka. Pro první týdny (někdy i měsíce) určitě nepotřebujete několik sad povlečení ani peřinku s polštářkem či látkový mantinel (aby se potomek při spánku nebouchnul).

Základní výbavička: Seznam věcí, bez kterých se neobejdete

Miminku bude nejlépe v zavinovačce – vybírejte mezi klasikou zavazovací nebo moderní rychlozavinovací na suchý zip. Absolutním hitem, který si chválí všechny maminky, je určitě klasická péřová polovysypaná peřinka. Je v ní teplo a přizpůsobí se miminku i tvarem. Později ji využijete jako polštářek nebo příjemnou podložku třeba na hrací deku.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Miminko, Novorozenec, Po porodu, Praktické rady, Výbavička pro miminko, Čas, Podložka, Třetí měsíc, Přebalovací podložka, Kyblík, Seznam věcí, Iva Kyselá, Poporodní poranění, Odsávačka, Sekce, Kolébka, Dom, Absolutní hit, Hnízdečko, Správný výběr, Speciální přípravek, Podprsenka, Spása