Maminka.czBatole

Co na víkendový oběd? Bramborové šišky se špenátem a kuřetem

Užijte si čas babího léta a dopřejte si něco dobrého. A že to bude jednou trošku vydatnější jídlo? Nevadí, nasaďte helmy na hlavy a vyrazte všichni na kolo! Zajděte si do lesa nasbírat pozdní houby, zahrajte si vybíjenou se šiškami nebo postavte domeček pro skřítka. Dětský svět je plný energie, při které vám vyhládne, a zabavíte se natolik, že vás přestane honit mlsná. Dobrou chuť!
, Časopis Dieta
23. 9. 2011
Co na víkendový oběd? Bramborové šišky se špenátem a kuřetem

Šišky z bramborového těsta se špenátem a kuřecím masem

Igredience na 4 porce:

  • 500 g brambor
  • 150 g dětské krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžičky soli
  • 400 g kuřecích prsou
  • 300 g špenátu
  • 40 g mozzarelly
  • jarní cibulka
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Poté je oloupeme a nastrouháme, smícháme s vejcem, špetkou soli a krupicí. Vypracujeme těsto, necháme jej chvilku odležet, pak vytvarujeme noky, jež vaříme ve vroucí osolené vodě, asi 5 minut. Nasekanou cibulku a česnek orestujeme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Ke konci vmícháme špenát a na kostičky nakrájenou mozzarellu.

Tip: Mozzarellu chutně nahradí i jiný čerstvý sýr.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Batole, Kojenec, Výživa a stravování, Školák, Předškolák, Časopis Dieta, Kuře, Víkendový oběd, Oběd
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu