Maminka.czDěti

Co nejblíže mateřskému mléku. To je kojenecká výživa BEBA

23.  5.  2019
Henri Nestlé představil světu jednu z prvních kojeneckých výživ v roce 1867 pod názvem Farina Lactée. Na myšlenku svého zakladatele „Pomáhat maminkám a dětem“ navázala společnost Nestlé 60letým výzkumem mateřského mléka ve vědecko-výzkumném středisku v Lausanne.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mateřské mléko je nejlepší výživou pro miminka a Nestlé má za cíl se mateřskému mléku co nejvíce přiblížit. Nejdříve se vědečtí experti zaměřili na jednu z nejdůležitějších složek mateřského mléka – bílkovinu, v posledních 30 letech se věnovali výzkumu oligosacharidů mateřského mléka HMO („Human milk oligosaccharides), z nich nejpočetnější strukturou mateřského mléka je struktura 2´FL.

Nyní jako první výrobce kojenecké výživy vstupuje Nestlé na tuzemský trh s novou prémiovou řadou kojenecké výživy BEBA COMFORT. Její revoluční složení obsahující 2´FL (2´fukosyllaktózu), která je svojí strukturou identická s oligosacharidy v mateřském mléce (HM-O), dále bílkovinu OPTIPRO® a probiotické bakterie. Všechny zmíněné složky byly vyvinuty po vzoru mateřského mléka.   

Jak připravovat umělé mléko? 7 tipů pro spokojeného strávníka
Témata: Děti, Výzkum, FUK, Mateřské mléko, Mater, Struktura, Nestlé, Výživa, NEJ, Kojenecká výživa