Maminka.czZdraví

Co říkáte na antikoncepci pro muže? U opic funguje stoprocentně, na lidech se bude teprve testovat

redakce 16.  2.  2017
Mužská antikoncepce má název Vasagel a její tvůrci o ní tvrdí, že se jedná o naprostý průlom v této oblasti. Při testech na primátech vědci zaznamenali 100% úspěšnost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Navíc se jedná o neinvazivní proceduru, která se dá kdykoli aplikovat a poté z těla zase opětovně odstranit bez jakýchkoli vedlejších účinků.

Antikoncepce ve formě gelu

Mužskou antikoncepci se vědci snaží vyvinout už celá desetiletí. Tentokrát se ale zdá, že jsou opravdu blízko. Výzkumníci z Parsemus Foundation totiž objevili přípravek, který se ve formě gelu aplikuje do chámovodu.

Gel je natolik hustý, že chámovod zablokuje, a spermie jím neprojdou a samovolně se vstřebají do těla. Podle výsledků testů se navíc dá látka poté z těla vyloučit výplachem roztoku s jedlou sodou. O úspěšném výzkumu informoval Guardian.

Za jak dlouho od vysazení antikoncepce se vám podaří otěhotnět?

V kalifornském národním výzkumném středisku primátů testovali vědci látku na opicích. Při pokusech zaznamenali 100% úspěšnost, což jim dává velmi nadějné vyhlídky s přihlédnutím k faktu, že opičí samci produkují dokonce více spermatu než lidé.

Celý článek o mužské antikoncepci si můžete přečíst na webu Reflex.cz.

Témata: Zdraví, Láska a vztahy, Než otěhotníte, Zajímavosti, Muž, Sperma, Primát, Guardian, STOP, Test, Rika, Chámovod, Váša, Celý článek, Těsto, Výplach, Sto, Zdraví na Heureka.cz