Maminka.czRecepty

Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek!

redakce 12.  6.  2022
Zdroj: časopis F.O.O.D.
Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek! | Zdroj: časopis F.O.O.D.
Pokud je tradiční italské tiramisu vaším oblíbeným dezertem a rádi byste si na něm pochutnali i s dětmi, máme pro vás skvělý tip. Vynechejte mandlový likér a piškoty s lahodným mascarpone doplňte o jahodové pyré. Po takové sladké tečce se doslova zapráší!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Původní recept na tradiční tiramisu si k dobru hrdě připisují Italové. Tato klasika má však napříč celou Itálií mnoho variant a podob. Lahodný krém mascarpone v kombinaci s cukrářskými piškoty tvoří nepřekonatelnou kombinaci. Pokud byste ji i přesto chtěli ozvláštnit, přidejte jahody jako jednu z vrstev tohoto dezertu. Po hodince odležení v lednici se vám bude doslova rozplývat na jazyku. 

Suroviny:

  • 750 g jahod
  • 100 g cukru krupice + 2 lžíce na jahody
  • 4 vejce
  • 500 g mascarpone
  • 24 cukrářských piškotů
  • moučkový cukr a lístky máty na dozdobení

Postup:

Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru.

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny, bude to trvat asi 5 minut. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do vaječné pěny po částech zlehka zašlehejte mascarpone, poté už jen stěrkou nebo lžící postupně zapracujte sníh.

Na dno formy (20 x 20 cm) vyskládejte cukrářské piškoty, zalijte je polovinou rozmixovaných jahod. Na jahodovou vrstvu rozetřete polovinu krému. Na přijde další vrstva piškotů, pak zbytek rozmixovaných jahod a na ně zbytek krému. Poslední vrstvu budou tvořit zbylé jahody, větší plody pokrájejte, menší můžete ponechat vcelku.

Tiramisu dejte odležet alespoň na hodinu do ledničky, před podáváním jahody zasypejte cukrem a můžete přidat pár lístků máty nebo meduňky.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Časopis F.O.O.D., Výživa a stravování, Vaření, Cukr, suroviny, Vaření pro rodinu, Vrstva, Itálie, Jahody, Dezert, Mascarpone, Likér, Tiramisu, Piškot, Úroda, Pyré
Mohlo by vás zajímat
Desetiletý syn herce Bena Afflecka naboural luxusním vozem. Co na to "macecha" Jennifer Lopez? Podívejte se na fotky!
Mrázková Dita
Děti slavných
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?
kog sim
Školák
Mám svou porodní „bábu” a bude u mého porodu: Na Bulovce je to možné a o službu je velký zájem
Víchová Terezaswp
Maminka v porodnici
Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat
Formánková Simona
Po porodu
Maminka roku 2022: Vaření sirupů a zavařování jsem se věnovala už jako malá holka, říká semifinalistka Martina Koníčková
redakce
Maminka roku 2022
Tyto trapasy se nám opravdu staly! Maminky přiznaly, jaké zážitky si odvezly s sebou z porodnice
redakce
Porod
Rychlá zeleninová polévka s krupičkou. Uvaříte ji za deset minut a děti si ji zamilují
redakce
Recepty
Jako vejce vejci? Těchto 12 dětí celebrit vypadalo ve stejném věku přesně jako jejich rodiče
Formánková Simona
Galerie