Maminka.czČasopis Maminka

Co se mužům honí hlavou, když jim ukážete 2 čárky na testu?

Kamila Stejskalová 20.  3.  2013
Co se mužům honí hlavou, když jim ukážete 2 čárky na testu?
O kom bude řeč tentokrát? Přece o vašich partnerech a o tom, co se jim honí hlavou, když jim celá šťastná ukážete dvě čárky na těhotenském testu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vy se bojíte, zda budete mít dost času na to, připravit hnízdo pro maličkého a bezbranného tvora. A váš muž? Zkratkou se dá říci, že mu jde o jediné: aby nepřišel o své pivo, sex a pohodu. Čtěte:

* 1. Bude ji porod bolet?

Jestli ano, na sál nejdu. Nemohla by tedy být zákonem nařízená epidurální analgeze? Vždyť výčitky svědomí, které má normální chlap při pohledu na trpící ženu, jsou prakticky nesnesitelné.
Pokud se vám nechce, na sál nechoďte, ale o tom, jaký zákrok bude následovat, rozhoduje někdo jiný.

* 2. Kdy nejdřív po porodu může mít moje žena sex? A já s ní?

Vydržte, dokud nebude mít náladu a skončené šestinedělí. Žena sice nemusí krvácet celých šest týdnů, nejde ale jen o stav porodních cest. Maminka by se během šestinedělí měla zotavit i psychicky.

* 3. A jak je to se sexem během těhotenství?

Vše je věcí dohody, a pokud vaše partnerka chuť na sex má, není žádný důvod si ho odpírat. Ve třetím trimestru si asi příliš neužijete misionářské polohy, pokud ale zdraví maminky dovoluje, můžete během celého těhotenství experimentovat podle chuti.

ČTĚTE TAKÉ: Jak dlouho vlastně kojit? Aneb nic se nemá přehánět

* 4. Na kolik takové dítě přijde?

Podle statistik draho. Průměrné dítě z vaší peněženky vysaje až 3 miliony korun do své plnoletosti. Takže si spočítejte, jestli se vám vyplatí. Otázka totiž stojí: Chci raději porsche v garáži, nebo rodinu?

* 5. Jak moc změní moji ženu mateřství?

Dost. Přestanete být tím opečovávaným miláčkem a budete odsunutý na vedlejší kolej. Ale to je přirozené. Vydržte a třeba zjistíte, že vám vyhovuje, když se v rodině všichni starají o někoho jiného než o vaše stravování a podobně. Ovšem pokud vaše žena přestane dbát sama o sebe s tím, že matky se nelíčí, zasáhněte.
Měla by vědět, že sice je na prvním místě matkou, role manželky a milenky jí zůstává.

* 6. Fakt musím navštěvovat porodní kurzy s partnerkou?

Nemusíte, ale bude to přijímáno s povděkem. U procesu plození jste také byli dva, možná byste měl dát najevo, že vás zajímají i procesy následné. Navíc gravidní ženy bývají citlivé, a to, že zběhnete uprostřed boje, by si mohly vykládat všemožně. A to jako chytrý chlap přece nechcete.

* 7. Kdo naučí dítě v noci spát a vyspím se vůbec?

Vy jistě. Muži totiž v noci plačící dítě neslyší. Obrazně řečeno: Od dob lovců mamutů – vy slyšíte mamuta běžícího kolem jeskyně, vaše družka pak to, co se děje v jeskyni. Což vám je zase úplně jedno. Takže ano, vy se opravdu vyspíte, jako by v ložnici miminko ani nebylo :-)

* 8. Až bude mít moje žena klasickou poporodní depresi, co mám dělat?

A kdo vám tvrdí, že ji bude mít zrovna vaše žena? Poporodní blues přepadne sice až polovinu rodiček, u některých z nich jejich partneři ani nepoznají, že tomu tak bylo.

* 9. Dítě prý přichází do fungující rodiny, a tak tomu bude i v našem případě?

Ono se nějak přizpůsobí… Já vůbec netuším, čeho se všichni tak bojí… Hahahaha. Sdělte Bohu vaše plány a on se začne smát.

Témata: Časopis Maminka, Úkaz, Vedlejší kolej, Průměrné dítě, Muž, Test, Hon, Plnoletost, Poporodní blues