Maminka.czChci si rodit po svém

Co teď, když otcové nemohou k porodu? Maminka je s vámi!

wall 31.  3.  2020
Víme, co vás trápí. A že teď je fakt, že otcové nesmí k porodu kvůli koronaviru. Natočili jsme video, abychom vás aspoň trochu povzbudili – ke vzkazům z naší redakce se přidala i herečka Lenka Zahradnická. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Poslechněte si naše video se vzkazem všem ženám, které se v nejbližší době chystají porodit svoje dítě a které vědí, že kvůli vládním pandemickým nařízením u toho nebude moci být otec dítěte. 

Tomu, jak to teď – v době koronaviru – s přítomností otců u porodu je, jsme se věnovali ve dvou článcích, najdete je hned ve dvou následujících odkazech. 

Pusťte otce k porodům, chce porodní asistentka i právníci. Co na to ministr?
Herečka Kristýna Leichtová bojuje za právo mít i teď otce u porodu

Bohužel, nedokážeme to teď změnit, i když bychom rády. Ale za redakci časopisu i webu Maminky vám slibujeme, že situaci sledujeme, a jakmile budou nějaké novinky, napíšeme o nich. 

A nebojte, nezapomněly jsme ani na náš projekt Chci si rodit po svém – jakmile se koronavirus přežene, vrátíme se k němu v plné parádě. 

I dneska samozřejmě sledujeme, co všechno se v porodnicích děje nebo neděje a budeme rády za vaše podněty nebo reakce třeba na mail maminka@cncenter.cz

Nová Maminka! Eva Burešová o mateřství, speciál o alergiích. Pošleme vám časopis domů
Hledáme Maminku roku 2020! Nejste to náhodou vy? O tohle se soutěží

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Porod, Otec, Otcové, Chci si rodit po svém, Lenka Zahradnická, Redakce, Nařízení, Maminka, Pór, Vzkaz, Herečka, Bureš, Ted, Fakta, Nemo