Maminka.czČasopis Maminka

Co upéct druhou adventní neděli? Jablečný chlebíček

Je tady druhá adventní neděle, tak zastavte, nikam nespěchejte a užívejte si klidu se svou rodinou. A upečte jí něco vskutku dobrého, třeba tento jablečný chlebíček.
, Časopis Maminka
10. 12. 2017
Co upéct druhou adventní neděli? Jablečný chlebíček

Naše kolegyně Erika nás v redakci neustále zásobuje neuvěřitelnými dobrotami, které doma připravuje. Jednou z nich je i jablečný chlebíček, který si teď můžete doma připravit snadno i vy.

Klepněte pro větší obrázek

Potřebujete na 1 chlebíčkovou formu:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 4 lžíce medu
  • 100 ml oleje
  • 3 vejce
  • 3 jablka
  • 1 lžíci perníkového koření
  • 1 lžíci kakaa
  • hrst nasekaných ořechů

Postup:

Vejce ušlehejte s medem. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kořením a kakaem. Nakonec do těsta vmíchejte nastrouhaná jablka a ořechy.

Těsto nalejte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 40 až 50 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
 

Tyhle čtyři snadné recepty na cukroví musíte vyzkoušet
Upečte si perníčkový adventní kalendář na poslední chvíli
Co vařit o víkendu? A co takhle uzené a k tomu něco sladkého?

 

Témata: Recepty, Časopis Maminka, Vánoce, Ořechy, Chléb, Pečící papír, Neděle, Kakao, Špaldové mouka, Perníkové koření, Druh, Erika, Adventní neděle, Koření, Těsto, Nasekaný ořech, Chlebíček, Mouka smíchaný, Mouka, Med, Advent, Hladká mouka, Nastrouhané jablko, Olej, Lžíce
Mohlo by vás zajímat
Kam vyrazit s dětmi na hory. Tyto horské hotely jsme osobně vyzkoušeli
Tyto hračky už snad nejsou ani k smíchu. Podívejte se na výběr těch nejšílenějších
Poradna: Co je příčinou prasklin za ušima u dětí?
Bára Špotáková je těhotná. Čeká druhé dítě

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu