[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem na hustější kaši. Ochuťte. Podávejte k uzenému masu se šafránovou omáčkou. Přečtěte si celý recept.
Smíchejte mouku, 100 g cukru, nalámané a rozdrcené sušenky a přilijte rozpuštěné máslo. Vše pořádně promíchejte, až vznikne hrubá drobenka. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, zalijte citronovou šťávou a promíchejte se zbylým cukrem. Přečtěte si celý recept.
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu ostrouhejte a šťávu vymačkejte.
Vejce oddělte. Mouku, 50 g cukru, smetanu, citronovou kůru a 1 žloutek prohněťte nejlépe v robotu a nechte 10 minut odpočívat. Rebarboru svařte s cukrem a skořicí na mírném plameni asi 10 minut, až bude měkká. Ke škrobu vmíchejte 1 lžíci vody a pak vlijte k rebarboře a povařte, až šťáva zhoustne. Přečtěte si celý recept.
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka a klademe na suchý plech. Přečtěte si celý recept.