[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Když trochu vychladnou, podélně je rozřízněte, vydlabejte a vzniklé „lodičky“ upečte na plechu v troubě (můžete je zakápnout trochou oleje). Přečtěte si celý recept.
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek. Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu. Přečtěte si celý recept.
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé konce odstraňte. Vložte na 4 minuty do vroucí osolené vody a pak hned zchlaďte studenou.
Troubu předehřejte na 220 °C. Čtvercovou nebo kulatou formu o rozměrech 20 x 20 cm, nejlépe s odepínacím dnem, vymažte máslem a vyložte rozváleným těstem. Přečtěte si celý recept.
Houby poduste na rozehřátém oleji, promíchejte s pokrájenými rajčaty a rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete, rozdělte na rozkrojenou bagetu a krátce zapečte v troubě při 180 ºC. Přečtěte si celý recept.