[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly. Vařte do změknutí, celkem asi 3 hodiny. Poslední vývar si ponechte (asi 600 ml). Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprašte ji moukou a usmažte světlou jíšku. Přečtěte si celý recept.
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout. Krůtí prsa namelte najemno, smíchejte s nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, přidejte vejce, hořčici, papriku a nakonec vmíchejte slaninu s paprikami. Přečtěte si celý recept.
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé a křupavé. Celý recept si přečtěte zde.
Mouku prosejte se solí a jedlou sodou. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém všlehejte i vejce o pokojové teplotě (s chladnými vejci by se máslo srazilo). Nakonec vmiste mouku. Přečtěte si celý recept.