Co vařit o víkendu? Přimhouřete oči a dopřejte si něco pořádného

Co vařit o víkendu? Přimhouřete oči a dopřejte si něco pořádného

Odlehčených receptů jsme si už užili, a tak není hřích jednou za čas povolit uzdu a dopřát si něco pořádného. A taky pořádně dobrého...

Dršťková polévka

drstkova.jpg

Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly. Vařte do změknutí, celkem asi 3 hodiny. Poslední vývar si ponechte (asi 600 ml). Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprašte ji moukou a usmažte světlou jíšku. Přečtěte si celý recept.

Pokračování 2 / 4

Krůtí sekaná s paprikou

sekana.jpg

Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout. Krůtí prsa namelte najemno, smíchejte s nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, přidejte vejce, hořčici, papriku a nakonec vmíchejte slaninu s paprikami. Přečtěte si celý recept.

Pokračování 3 / 4

Křupavé cibulové kroužky

krouzky.jpg

Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé a křupavé. Celý recept si přečtěte zde.

Pokračování 4 / 4

Sušenky s bonbony a čokoládou

susenky.jpg

Mouku prosejte se solí a jedlou sodou. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém všlehejte i vejce o pokojové teplotě (s chladnými vejci by se máslo srazilo). Nakonec vmiste mouku. Přečtěte si celý recept.

 

 

Určitě si přečtěte

Články z jiných titulů